Cei doi soti anchetati in dosarul Harvard raman in arest la domiciliu

Sotii Dragos si Mariana Lipan Secu raman in arest la domiciliu, dupa ce magistratii Curtii de Apel Suceava au respins contestatia facuta de procurorii DNA Suceava.

Masura arestului la domiciliu a fost dispusa de judecatorii de la Tribunalul Botosani, dar procurorii au facut contestatie.

"Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Ministerul Public – DNA – Serviciul Teritorial Suceava împotriva încheierii nr. 3 din data de 14.02.2014 pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosar nr. 634/40/2014. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă", se arata oe site-ul Curtii de Apel Suceava.

Magistraţii Tribunalului Botoşani au decis, vineri, ca în cazul soţilor Dragoş şi Mariana Secu Lipan, cercetaţi de procurorii DNA într-un dosar de luare de mită şi spălare de bani, măsura arestului preventiv să fie înlocuită cu arestul la domiciliu. Astfel, instanţa a dispus punerea de îndată în libertate a celor doi soţi şi a trasat o serie de obligaţii cum ar fi aceea de a nu părăsi domiciliul fără permisiunea instanţei, de a nu comunica cu ceilalţi martori din dosar şi de a se prezenta în faţa instanţei ori de câte ori vor fi chemaţi. În cazul în care nu vor fi respectate toate aceste obligaţii, cei doi pot ajunge din nou în arest preventiv.

Vă reamintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Dragoş Secu Lipan, administrator al unei firme din Botoşani şi administrator delegat al societăţii comerciale S.C. Scolopax S.R.L. Bran – Sohodol, judeţul Braşov, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi spălare a banilor, ambele în formă continuată şi a Marianei Secu Lipan (soţia primului menţionat), în sarcina căreia s-au reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită şi spălare a banilor, ambele în formă continuată. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...