Ceaiul de ghimbir, cel mai puternic medicament natural și armă anti-obezitate

În ayurveda, medicina tradiţională indiană, ghimbirul are statut de medicament. Asta pentru că acest condiment-minune a dovedit că are numeroase beneficii pentru sistemul digestiv şi s-a arătat de folos în tratarea a numeroase probleme ale organismului, ne spune Doctorul Zilei.

Întărește sistemul imunitar


Întăreşte sistemul imunitar datorită cantităţii mari de antioxidanţi, care reduc riscul de infecţii sau afecţiuni. De exemplu, o ceaşcă de ceai de ghimbir consumată zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substanţele active din ghimbir blochează depozitarea grăsimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rău şi ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer.

Combate cancerul şi artrita

Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, consumul regulat ajută pacienţii cu artrită, neavând efecte secundare. Ceaiul din această rădăcină s-a dovedit a fi eficient şi în tratamentul bolnavilor de cancer, care fac chimioterapie. Sucul, consumat într-o anumită concentraţie, poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Specialiştii au demonstrat că planta împiedică dezvoltarea acestora, situate la nivelul colonului, ficatului sau ovarelor, dar opreşte şi vascularizarea tumorii.
Topește grăsimea

O variantă la îndemână pentru a slăbi e cura bazată pe ceai de ghimbir, pe care îl puteţi prepara foarte simplu, singuri, acasă.  Aşadar, pentru a slăbi trebuie să consumaţi de două ori pe zi ceai din ghimbir, pe lângă cele trei mese principale ale zilei.

Viagra naturală

Studiile științifice au demonstrat că ghimbirul mai are și o întrebuințare mai puțin obișnuită: acționează asemenea unei pastile destinate creșterii potenței sexuale.

Astfel, tulburările sexuale pot fi tratate cu ajutorul acestei plante aromate care îmbunătățește circulația sangvină și, indirect, acționează asupra organelor genitale.

Alte efecte benefice ale ghimbirului:
—acțiune expectorantă (tuse, bronșită)
—îmbunătățește nivelul unor enzime ale ficatului (alanin aminotransferaze — ALT si aspartat aminotransferaze — AST)
—conține de 180 de ori mai multe enzime pentru digestia proteinelor decât papaya
—se poate compara cu multe medicamente anti-ulcer
—efecte puternic analgezice — reduce prostaglandinele care, la rândul lor, sensibilizează terminațiile nervoase

Mod de preparare: Rădăcina de ghimbir se dă prin răzătoare până se obțin două-trei lingurițe de răzătură. Peste ghimbir se toarnă apă fierbinte, care a clocotit.

Acoperim mixtura, lăsând-o câteva minute să infuzeze bine. Ulterior se poate adăuga și suc proaspăt de lămâie, după preferință.

Când se răcește, putem pune și o linguriță de miere (de tei sau salcâm). Îl trecem printr- o strecurătoare ca să scăpăm de răzătură și îl consumăm cât este cald.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

astăzi, 19:19

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...

Șeful IȘJ Botoșani, mesaj către directori în condițiile meteo anunțate. „Am făcut un apel...”

astăzi, 18:30

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat deja că școlile din zonele afectate de fenomenele meteorologice vor fi închise. În acest sens, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar ge...

Pompierii botoșăneni verifică modul în care autoritățile pun în aplicare măsurile preventive și de intervenție în caz de inundații! (foto)

astăzi, 17:49

Pompierii botoșăneni verifică, în teren, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administrativ-teritoriale din jude...