Ce trebuie sa stii inainte sa ceri o marire de salariu

Ce trebuie sa stii inainte sa ceri o marire de salariu
In multe cazuri, discutia de cerere a unei mariri salariale are o incarcatura emotionala a carei anticipare ne poate impiedica sa ne sustinem cauza cu argumentele cele mai corecte si eficiente. Iata cateva recomandari si sugestii care va pot ajuta, daca va confruntati cu o asemenea situatie.

Inainte de a solicita o discutie cu managerul direct, derulati o cercetare pentru a afla:
Care este nivelul salarial mediu pentru pozitia pe care o ocupati in piata; Care este politica de compensatii si beneficii a companiei in care lucrati; Care este frecventa cu care stiti ca sunt acordate maririle salariale; Care au fost contextele in care au fost acordate maririle salariale.Tot inainte de discutia pe care intentionati sa o aveti cu managerul, acordati atentie catorva aspecte legate de performantele muncii dumneavoastra:
Care au fost obiectivele pe care le-ati avut de atins in ultimele 6 - 12 luni? Care au fost situatiile in care nu ati reusit sa le atingeti? Ce feedback ati primit pana acum de la manager despre ceea ce faceti? Ce sugestii de imbunatatire/ dezvoltare a unor competente ati primit pana acum si cum ati actionat? Cum sunteti perceput(a) in echipa in care activati? Pentru ce gen de activitati vin alti colegi sa va ceara ajutorul? Ce responsabilitati care nu sunt in fisa postului v-ati asumat in ultima vreme? Care au fost 3 dintre realizarile deosebite pe care le-ati avut in ultima perioada si care au ajutat compania sa isi atinga obiectivele/ sa reduca costurile/ sa castige in fata competitiei/ sa isi imbunatateasca reputatia etc?Toate aspectele de mai sus ar trebui sa va ajute sa redefiniti valoarea muncii pe care o faceti pentru organizatie si sa va ofere suficiente dovezi concrete in argumentarea cererii de marire de salariu.

De asemenea, este recomandat sa va documentati inainte de intalnire despre tehnicile de negociere pe care le puteti folosi.

Cat despre incarcatura emotionala, e bine sa o constientizati si sa o puneti in balanta cu beneficiile pe care vi le poate aduce un raspuns pozitiv.

Nu incercati sa recitati un discurs prestabilit,
dar cautati sa va organizati argumentele pe principiul sugerat mai sus, cerand si primind cu flexibilitate si deschidere si feedback-ul managerului despre performanta dumneavoastra.

Atentie! Niciodata o cerere de salariu nu trebuie ceruta prin prizma rationamentelor de necesitate pentru angajat ("am nevoie de o marire de salariu pentru ca nu mai imi ajung banii sa platesc creditele pe care le am"), ci avand in vedere valoarea pe care angajatul o aduce in organizatie si principiul echitatii.



avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
269

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
329

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
757

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...