Ce spune forma ochilor despre personalitatea ta

Ce spune forma ochilor despre personalitatea ta
Forma fetei, a nasului, a ochilor si a buzelor pot oferi informatii despre caracterul unei persoane. In Franta exista chiar un institut de cercetare numit "Institutul de Morfopsihologie", unde se studiaza legatura dintre trasaturile fetei si diferitele trasaturi de personalitate. Rezultatele cercetarilor au demonstrat ca forma fetei releva trasaturile mai profunde ale personalitatii, iar organele de simt furnizeaza informatii despre capacitatile fizice si emotionale.

Potrivit psihologilor, daca vom studia cu multa atentie forma ochilor, distantele interorbitale, marimea pupilei la lumina de zi, conturul irisului, vom putea afla o serie de trasaturi despre care nu stim sau ne sunt ascunse. Iata ce spune forma ochilor despre personalitatea ta, potrivit revistafelicia.ro:


1. Ochii normal distantati unul de celalalt
80% din populatia europeana are ochii "normali distantati unul de celalalt", astfel incat nu observam nimic neobisnuit. Aceasta caracteristica nu ne ajuta decat sa ne asiguram ca acea persoana nu are probleme majore de adaptare sociala si este, poate, cel mai probabil, provenita din stramosi europeni, indieni sau negroizi.


2. Ochii apropiati
In acest caz, pentru a descifra unele secrete este nevoie sa stim daca parintii sau bunicii provin dintr-o populatie mediteraneeana, cum ar fi greci, spanioli, italieni, turci sau armeni, turanizi din fostul spatiu sovietic. In acest caz, putem afla mai mult despre acea persoana analizand posibilele influente culturale ale etniei respective transmise prin descendenta.

Daca nu este vorba de o mostenire genetica si culturala, ochii apropiati demasca o fire pasionala, cu o intuitie bogata, curajoasa, dar si impulsiva, imprevizibila si, in lipsa educatiei, chiar agresiva. Daca ochii apropiati sunt negri sau foarte inchisi la culoare, trasaturile amintite sunt mai amplificate si spiritul analitic mai dezvoltat.


3. Ochii distantati
O distanta interorbitala mare este regasita foarte frecvent la arabi si evrei, dar si la rasa galbena care, antropologic, include si populatiile amerindiene. De asemenea, in acest caz, este mult mai important sa cunoastem acea persoana prin prisma culturii etnice decat prin aspectul psihogenetic.

Daca este vorba de europeni fara descendenta orientala apropiata, ochii distantati demasca o fire evaziva, deschisa, dependenta doar de exteriorizarea simturilor. De obicei, au inclinatii native catre actorie, dar si catre disimulare in general. Au un creier predispus la gandire mistica, magica, foarte multi fiind foarte credinciosi.


4. Ochii mari
Europenii care au o deschidere larga a zonei oculare, precum italienii sau spaniolii, sunt persoane complexe, cu multe ambitii, putere de munca, dar, paradoxal, mai putin insistente si perseverente pe linie profesionala. Dimpotriva, o motivatie foarte puternica poate face din acesti oameni persoane capabile de a reusi orice.

De regula, au o capacitate mare de influenta asupra celor din jur, pot seduce sau intimida aproape pe toti cei mai labili pshic carora le vorbesc. Deschiderea mare a ochilor ofera iluzia de sinceritate, ceea ce-i poate transforma foarte usor in mari seducatori, dar, in acelasi timp, le poate favoriza o atitudine falsa sau mincinoasa.


5. Ochii mici
Popular, se credea ca ochii mici demasca o fire imorala, aspect total fals, dupa cum arata studiile psiho-antropologice. Aceasta idee de origine populara intretinuta, din nefericire, si de unele articole pseudo-stiintifice, se baza pe faptul ca escrocii de profesie au tendinta de a-si tine instinctiv ochii usor stransi, micsorati, ca si cum ar incerca sa-si ascunda gandurile in spatele pleoapelor.

Ochii nativ mici dezvaluie intr-adevar o fire mai inchisa, ei parand nesinceri tocmai datorita dimensiunii mici a deschiderii pleoapelor. Caracteristic celor cu ochii mici este mai degraba o inteligenta de tip tehnic dezvoltata, indemanare si finete in operatiuni ce necesita concentrare maxima. Cei cu ochii mici sunt, de regula, oameni ai obisnuintelor, care foarte rar au curajul de a incerca sa riste pentru a atinge un scop foarte inalt.

Dimpotriva, cei cu ochii mici, dar cu o tendinta de ingrasare accentuata, sunt extrem de curajosi si in stare sa calce peste cadavre pentru a obtine un avantaj social, dar mai ales financiar.


6. Ochii "bulbucati"
In cazul ochilor exoftalmici poate fi vorba de un aspect patologic, cum ar fi hipertiroidia. In acest caz, daca acea persoana este si foarte slaba, avem de-a face cu cineva foarte inteligent, cu o gandire rapida, insa nervos, irascibil si uneori ghidat comportamental de instinctele hormonale (sexuale).

Daca este vorba de o persoana cu ochii proeminenti, dar nu foarte bombati, care nu poarta ochelari de distanta, aceasta poate avea stramosi negroizi, indieni sau rromi, avand tenul mai inchis la culoare. Daca toate aceste aspecte nu sunt validate, ochii usor proeminenti demasca o fire colerica, vulcanica, cu un IQ peste medie, capabila de efort intelectual si fizic sustinut, pasionala in relatia de cuplu, capabila de sacrificii mari pentru cei dragi, dar cu o agresivitate mai dificil de controlat.


7. Ochii "infundati"
Atunci cand ochii par infundati in orbite este vorba de o persoana cu un temperament echilibrat, capabila sa aprecieze realele valori si sa selecteze inteligent invatamintele din experienta de viata, lectura sau alte medii informationale. Ochii infundati sunt mai frecvent intalniti la persoanele sincere pana la un anume punct. In general, le caracterizeaza colegialitatea si capacitatea de apreciere a sentimentelor sau a gesturilor nobile.

In sens negativ, nu au indeajunsa incredere in propriile sentimente, in relatiile de cuplu si tind sa lungeasca foarte mult, chiar si peste 6-7 ani, perioada pana la deschiderea totala a sufletului in fata partenerului de viata. Aceasta precautie ii face de multe ori nefericiti si chiar anxiosi in orice tip de relatie mai apropiata.


8. Ochii care au pleoapa superioara mai dezvoltata
Daca pleoapa superioara este natural mai dezvoltata si tinde sa acopere partea de sus a ochiului, este vorba de o infuzie de gene mongoloide ce pot proveni si de la un stramos foarte vechi. Aceasta trasatura demasca o fire de obicei calculata, precauta, deseori sigura pe sine, fidela celor dragi, atrasa mai mult de aspectul spiritual al vietii.

Dimpotriva, o educatie gresita, in care banul si averea sunt transformate in scop, fac din acest individ un sclav al unor interese pur materiale, iar personalitatea se destrama odata cu primul mare esec profesional.


9. Ochii cu pleoapa superioasa subtire
Ochii la care pleoapa superioara lasa libera forma globului ocular demasca o persoana plina de dorinte, idealuri marete, uneori visatoare, usor melancolica, dar in acelasi timp increzatoare in propriile puteri. Aceasta forma de ochi demasca in multe cazuri o sensibilitate aparte, delicatete si nevoie de afectiune.


10. Ochii de vulpe sau orientali
Colturile alungite ale ochilor care dau impresia de ochi de japonez in cazul europenilor demasca o fire isteata, perspicace, predominant rationala, cu abilitati in manipularea celor din jur, spirit de organizator sau lider. In alte cazuri, acelasi tip de ochi demasca creativitate, dar, paradoxal, si rigiditate in acomodarea la un nou stil de viata sau chiar respingerea schimbarilor.


11. Ochii migdalati
Curbura in jos a coltului inferior, dinspre nas, a ochilor sau ochii migdalati demasca, de regula, o fire extravertita, adaptabila, care invata rapid sa se faca placuta. Gandirea este bazata mai mult pe aspectul intuitiv, aspectele emotionale instinctive dominand mai intotdeauna logica rece sau alegerea obiectiva.


12. Ochii cu pupila marita
Pupila normala trebuie sa ocupe cam jumatate din marimea irisului. Este foarte important ca persoana observata sa nu fie emotionata sau sub influenta unor medicamente. Daca pupila este mare, iar ochii par inchisi la culoare, mai ales datorita pupilei, putem vorbi de o pupila nativ, natural, supradimensionata. Aceasta demasca o fire afectuoasa, capabila de tandrete, insa deseori instabila emotional si sentimental. Stdiile antropologice arata ca persoanele cu pupila mare au un comportament parental dezvoltat, fiind buni tatici sau bune mamici.


13. Ochii cu pupila mica
In cazul pupilei mici, care pare aproape de marimea unui bob de piper, este vorba in general de o fire foarte sanatoasa, cu instincte bine dezvoltate si o rezistenta mare la efort fizic si uneori psihic. Majoritatea acestora au o inteligenta rece, capacitate de intelegere obiectiva si rapida a realitatii, dar si un spirit de intr-ajutorare dezvoltat.

 

sanatate.bzi.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie dispărută ieri de la domiciliul din Franța, sunați la 112 dacă ați vazut-o!

Miercuri, 12 Iunie 2024
134

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 37 de ani care la data de 11 iunie a.c. a părăsit domiciliul din Franța, fără a preciza locul în care se d...

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea : Ziua de 15 octombrie va fi declarată „Ziua Părinţilor de Îngeri”, părinții primesc consiliere gratuită!

Miercuri, 12 Iunie 2024
145

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau p&ac...

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

Miercuri, 12 Iunie 2024
245

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...