Ce spun reprezentanții Poliției de Frontieră despre polițistul de la Stânca anchetat de DNA

Ce spun reprezentanții Poliției de Frontieră despre polițistul de la Stânca anchetat de DNA
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au confirmat, joi, că au dispus efectuarea urmăririi penale față de un lucrător de poliție din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca.

Numele polițistului de frontieră apare în dosarul judecătorului de la Curtea de Apel Iași, Dan Anton, acuzat de fapte de corupție.

Potrivit procurorilor DNA, în intervalul 29.12.2014-03.01.2015, inculpatul Anton Dan a făcut demersuri, printr-un intermediar, pe lângă suspectul Zvîncă Florin Daniel, lucrătorul de poliție în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, determinându-l pe acesta din urmă să-și încalce, la data de 03.01.2015, atribuțiile de serviciu, precum și dispozițiile imperative ale din Legea 248/2005 (republicată), privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

Concret, suspectul a permis ieșirea din țară, pe la Punctul de trecere a frontierei Stânca, județul Botoșani, a inculpatei Moglan Marina însoțită de cei copii minori (având dublă cetățenie română și moldovenească) ai acesteia, fără să aibă o declarație autentificată a celuilalt părinte, privind acordul în legătură cu efectuarea de către copiii minori, a unei călătorii în afara granițelor statului român, respectiv în Republica Moldova.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) au pecizat că în cazul în care polițiștul va fi găsit vinovat acesta riscă destituirea.

“Conducerea ITPF Iasi manifesta toleranta zero la astel de fapte si in cazul in care agentul va fi gasit vinovat vor fi dispuse masuri prevazute de Statutul politistului care pot merge pana la destituirea din politie", a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comuna din Botoșani cu un singur candidat pentru funcţia de primar: "Probabil asta i-a descurajat pe alţii!"

astăzi, 07:30
72

Este vorba despre comuna Hăneşti, acolo unde actualul primar, Costel Matei, este singurul care şi-a depus candidatura la Biroul Electoral de Circumscripţie Comunal. Primarul în exerciţiu va...

A plecat la petrecere în prima zi de Paști și de atunci nu se mai știe nimic de ea! (Foto)

astăzi, 07:08
212

Tudosa Andreea Maria s-a născut în Spania, dar domiciliază în Bajura, județul Botoșani.Andreea Maria are 160 cm, greutate 50 kg, tipul atletic.”Pe 5 mai 2024, a pleca...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Proroc Isaia; Sfântul Mucenic Hristofor

astăzi, 06:48
32

Sfântul Proroc Isaia a fost cel dintâi dintre marii Proroci ai Vechiului Testament. El a trăit pe vremea regilor Ahaz (735-715 î.Hr.) şi Ezechia (715-687 î.Hr.), cu mai mult ...