Ce spun medicii din Iași despre decesul Părintelui Ionică! „A provocat în cele din urmă decesul pacientului”

Preotul Ioan Alupoaiei va fi condus pe ultimul drum chiar de ziua de naștere a Preotesei Eusebia.

Părintele Ioan Alupoaiei, un preot din Botoșani, a decedat la mijlocul lunii august la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Deși a fost vindecat de infecția cu virusul West Nile, ulterior a dezvoltat un sepsis pe fondul unui organism cu comorbidități și imunitate slăbită din cauza bolii, ceea ce a dus la decesul său.

Pacientul a contractat și o infecție cu Clostridium difficile, scrie Ziarul de Iași.

Din păcate, pe un teren slăbit, pacientul a contractat și o infecție cu Clostridium difficile, organismul fiind deja afectat de meningită. Aceasta a condus la dezvoltarea unui sepsis, care, din nefericire, a provocat în cele din urmă decesul pacientului”, a declarat Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iași.

Medicul a precizat că preotul din județul Botoșani, diagnosticat cu meningoencefalită cauzată de virusul West Nile, a fost tratat pe secție, fără a necesita îngrijiri specializate.

În cadrul compartimentului de terapie intensivă, pacientul a fost monitorizat și îngrijit de o echipă multidisciplinară formată din medic infecționist și medic de terapie intensivă, reușindu-se astfel gestionarea cu succes a meningitei cauzate de virusul West Nile.

Boala este transmisă prin înțepătura de țânțar, aceștia având în salivă un virus care cauzează infecția cu West Nile. Totuși, doar 3% dintre țânțari poartă acest virus. Pentru a ne proteja, mai ales în zonele cu apă sau vegetație abundentă, medicii recomandă purtarea de pantaloni și bluze cu mâneci lungi.

Dacă acest lucru nu este posibil, este important să utilizăm substanțe care țin țânțarii la distanță.

Citește și IPS Teofan va participa la slujba de înmormântare a Părintelui Ionică

DOLIU în creștinătate: Părintele Ionică s-a stins din viață în timpul rugăciunii din Biserica pe care a păstorit-o 23 de ani!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 18 septembrie: Sf. Ier. Eumenie, Episcopul Gortinei; Sf. Mc. Ariadna

astăzi, 07:00

Sfântul Eumenie a trăit în secolul al 7-lea d.Hr. De tânăr a renunțat la averea sa, pe care a împărţit-o săracilor și, urmând lui Hristos, s-a călugărit. S-a nev...

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...