Ce semnifica bolile pe care le avem

Ce semnifica bolile pe care le avem
Gandurile negative, resentimentele, fricile, vinovatia – toate acestea se impregneaza in celulele corpului nostru, care preiau mesajele "rele", ducand la declansarea afectiunilor si bolilor. Iata ce semnifica anumite probleme de sanatate pe care le avem si ce ganduri au dus la declansarea lor, ne invata unica.ro.

Problemele cu ochii – atunci cand apar probleme de sanatate ale ochilor, ele indica faptul ca refuzam sa vedem o anumita realitate, legata de sine sau de viata. Fie ne temem de ce se intampla in momentul prezent sau de viitor, fie in dorinta de a uita anumite experiente traumatizante, pe care nu le putem schimba sau uita, ne "programam" ochii sa nu mai vada cu claritate, pentru a atenua senzatiile rele. La copii problemele de ochi pot aparea cand acestia refuza (simbolic vorbind) sa vada problemele din familia lor.

Durerea – de orice fel reprezinta un indiciu al senzatiei de vina. Ne simtim vinovati pentru ceva, poate nici macar nu suntem constienti de asta, iar vinovatia se "cere" pedepsita, drept care corpul creeaza durerea.

Obezitatea – kilogramele in plus reprezinta o nevoie exagerata de protectie. Daca avem multe kilograme in plus, le-am acumulat pentru ca am vrut sa ne aparam de sarcasm, critici, abuzuri (verbale, fizice, sexuale) si pentru ca ne temem de viata, in general. Teama poate avea la baza o manie refulata si incapacitatea de a ierta. Lupta cu grasimea este o risipa de energie, atat timp cat nu renuntam la gandurile negative si nu invatam sa ne iubim mai mult si sa-i iertam pe ceilalti –  spun mai multi autori.

Problemele cu rinichii – ar fi cauzate, se pare, de prea multe dezamagiri, de senzatia de esec sau de rusine.

Candidozele – apar ca urmare a senzatiilor de frustrare si manie, acumulate de foarte multa vreme. Esti furioasa pe cei de sex opus, nu ai incredere in relatii, ceri foarte mult de la relatii si viata, dar oferi prea putine la schimb.

Constipatia – reprezinta refuzul de a renunta la ideile noastre fixe si de a lasa trecutul in urma.

Problemele dentare – sunt legate de capacitatea de analiza si decizie si de strari de indecizii de lunga durata (cand pendulezi intre situatii si nu stii cum sa procedezi mai bine).

Indigestiile – se traduc prin groaza, anxietate in fata unei experiente pe care nu putem sa o digeram.

Retentia de apa – simbolizeaza teama noastra interioara, profunda, de a nu pierde ceva sau pe cineva.

Probleme cu tensiunea – Tensiunea mica este cauzata de absenta iubirii in copilarie, hipertensiunea tradeaza probleme emotionale de lunga durata, care nu au fost rezolvate.

Durerile musculare apar ca urmare a rezistentei noastre in fata experientelor noi. Muschii simbolizeaza capacitatea noastra de a ne misca prin viata.

Migrenele sunt cauzate de neplacerea de a fi controlati de altcineva, rezistenta in fata vietii sau anumite temeri sexuale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
43

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
106

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
21

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...