Ce se mai poate fura in Romania: o masina de pe pista aeroportului unde erau programate zboruri NATO!

Un barbat si un copil de 12 ani au sarit gardul aeroportului, profitand de faptul ca nu mergeau senzorii de alertare, si au pornit o masina utilitara aflata pe pista, cu scopul de a o fura. Cei doi hoti au pornit vehiculul, dar nu au reusit sa plece, pentru ca... au bagat gresit masina in viteza.

Ce se mai poate fura in Romania: o masina de pe pista aeroportului unde erau programate zboruri NATO!

Un barbat si un copil de 12 ani au incercat sa fure o masina aflata pe pista Aeroportului din Sibiu, chiar in ziua in care se efectuau zboruri militare cu oficiali NATO, fapt catalogat drept un incident foarte grav de securitate.

Totul s-a petrecut in 22 martie, cand cei doi au sarit gardul aeroportului, profitand de faptul ca nu mergeau senzorii de alertare si au pornit o masina utilitara aflata pe pista, cu scopul de a o fura. Pe pista se afla si o aeronava, iar mai multe zboruri cu oficiali NATO erau programate, a precizat o sursa oficiala, pentru Agerpres.

Cei doi hoti au pornit vehiculul, dar nu au reusit sa plece, pentru ca au bagat gresit masina in viteza.

"S-a intamplat cand a ajuns delegatia pe pista. Este un act de securitate foarte grav. Senzorii de miscare de la gard erau nefunctionali. Aeroportul are obligatia sa aiba monitorizare pe tot perimetrul gardului. Atunci nu erau functionali la momentul acela nici senzorii, nu era plasa de sarma.

Au sarit gardul un copil si un adult. Daca asa ne comportam cu cei de la NATO, ce o sa se intample cand vin presedintii? (...) Era vorba de o masina (...), au fost cheile in contact, ei plecau cu masina pe pista si puteau intra intr-o aeronava care era la alimentat (...) Noroc ca le-a murit motorul si in loc sa bage in a intaia, au bagat in viteza a treia", a declarat sursa oficiala.

"Nu am vrut sa facem valuri. Nu acesta este rolul nostru. (...) Ma refer la partea de logistica specifica dotarii Aeroportului International Sibiu, in contextul in care vine summit-ul si aici ma refer la incidentul cu cei care au sarit gardul si au luat masina. (...) Daca la o chestiune mica s-a intamplat ce s-a intamplat, la o chestiune mare noi o sa fim in maini si in picioare, dar trebuie sa ne si ajutam cu logistica astfel ca sa nu fie posibilitatea de a se infiltra sau de a periclita evenimentul cu summit-ul in 2019", i s-a adresat prefectul Adela Muntean vicepresedintelui CJ Sibiu, Marcel Luca, prezent la sedinta Colegiului Prefectural de miercuri.

Reprezentantii Aeroportului International din Sibiu au confirmat incidentul, dar nu au precizat daca la acel moment functionau sau nu senzorii de miscare din gard.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...