Ce se întâmplă la Botoşani cu Programul "Cornul şi laptele"!

Ce se întâmplă la Botoşani cu Programul "Cornul şi laptele"!
"In prezent, in mai multe judete ale tarii (Prahova, Brasov, Mehedinti, Botosani, Cluj, Galati si Arges) programul Cornul si Laptele este sistat sau nici nu a fost demarat din cauza licitatiilor defectuoase sau a problemelor de natura sanitara".

Deputatul PNL Raluca Turcan a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii in privinta lipsei sau sistarii programului "cornul si laptele" din mai multe judete ale tarii si afirma ca acest program si-a aratat ineficienta.

"In prezent, in mai multe judete ale tarii (Prahova, Brasov, Mehedinti, Botosani, Cluj, Galati si Arges) programul Cornul si Laptele este sistat sau nici nu a fost demarat din cauza licitatiilor defectuoase sau a problemelor de natura sanitara. Aceasta situatie conduce la discriminarea elevilor din judetele cu probleme. Acestora li se refuza un drept care decurge din aplicarea la nivel national a programului de alimentatie in scoala. Decizia a fost sa sesizam Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii in aceasta privinta" se arata in comunicatul de presa.  

"Programul "Cornul si Laptele" isi arata ineficienta la nivel national si a ajuns intr-un impas. Nu mai serveste scopului pentru care a fost creat, s-a ajuns la o risipa foarte mare. Dupa mai bine de 10 ani de functionare, se impune o imbunatatire a acestuia", mai spuns Turcan. 

Informatiile prezentate de parlamentarul liberal cu privire la situatia de la Botosani sunt contrazise de presedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, institutie care se ocupa cu derularea acestui program. Seful Consiliului Judetean da asigurari ca la nivelul judetului nu sunt probleme cu laptele si cornul distribuite elevilor. 

“Acest program nu este sistat la Botosani. Este un mare neadevar. Nu sunt probleme de niciun fel. A fost o singura zi, acum mai bine de o saptamana, cand una dintre firmele care distribuie in judetul Botosani a cerut sistarea pentru ca i se defectase masina de ambalat. A fost o singura zi si nu a fost o chestiune de calitate", a declarat Gheorghe Sorescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
531

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
58

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
63

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...