Ce se întâmplă cu facturile la Modern Calor dacă se externalizează serviciul de termoficare?

Ce se întâmplă cu facturile la Modern Calor dacă se externalizează serviciul de termoficare?
Externalizarea serviciilor de termoficare pe care ÅŸefii Primăriei BotoÅŸani intenÅ£ionează să o facă ar însemna tăierea subvenÅ£iei către Modern Calor, după cum chiar primarul Ovidiu Portariuc a afirmat.

Asta înseamnă că în conturile societăţii nu vor mai intra anual cei 10 milioane de lei pe care municipalitatea îi plăteÅŸte către societatea Modern Calor ca ÅŸi subvenÅ£ii.

În aceste condiÅ£ii, teoretic, aceÅŸti bani ar urma să se regăsească în facturile consumatorilor casnici, pentru care municipalitatea plăteÅŸte în prezent subvenÅ£ie, ceea ce ar conduce automat la majorarea facturilor.

În acest moment, preÅ£ul de producÅ£ie la Modern Calor este de 380,0 lei/gigacalorie, populaÅ£ia plătind 170 de lei, diferenÅ£a fiind acoperită de Primărie.

Dacă această diferenţă nu ar mai fi achitată este greu de crezut că operatorul privat care ar prelua serviciul de termoficare în urma externalizării ar fi dispus să acopere această diferenţă.

Primarul Ovidiu Portariuc nu a oferit prea multe informaÅ£ii despre acest proces de externalizare care se doreÅŸte a fi făcut, precizând doar că tariful ar urma să rămână neschimbat, stabilit prin contractul de concesiune.

Cât priveÅŸte acoperirea subvenÅ£iei în cazul în care s-ar face externalizarea, primarul Ovidiu Portariuc a spus că nu va fi suportată de Primărie, pentru că "se va face prin eficientizare ÅŸi eliminarea pierderilor. Acesta este rolul unui management privat".

Rămâne de văzut cum va fi posibil acest lucru, în condiÅ£iile în care prin proiectul de modernizare a CET-ului s-au urmărit aceleaÅŸi obiective, dar Primaria a continuat să plătească subvenÅ£ie.

Ovidiu Portariuc a spus că acest proces de externalizare presupune o durată mai lungă de timp, de 2-3 ani, timp în care se vor face analize.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
32

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
37

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
294

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...