Ce salariu incredibil şi ce avere are botoşăneanul Vasile Cepoi

Ce salariu incredibil şi ce avere are botoşăneanul Vasile Cepoi

   Buna Ziua Iasi

In urma cu cateva luni, Vasile Cepoi a fost numit presedintele Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), dupa ce a fost consilierul pe probleme de sanatate al premierului Victor Ponta.

Veniturile incasate de medicul Vasile Cepoi se ridica la aproape 80.000 lei. Pe langa leafa de baza, fostul consilier incaseaza cateva zeci de mii de lei de la diferite institutii ale statului, inclusiv o societatea comerciala din Iasi. La scurt timp dupa ce a preluat functia de presedinte al CONAS, dr. Cepoi a transformat aceasta comisie in Agentia Nationala de Acreditare a Spitalelor obtinand astfel statutul de secretar de stat. 

Deocamdata, medicul nu si-a publicat veniturile pentru anul trecut, inclusiv salariul de la agentie.

Intr-un singur an, secretarul de stat Cepoi a obtinut un venit de 79.505 lei, bani proveniti din leafa de la Guvernul Romaniei cat a fost consilier de stat, 52.551 lei, alte 4.495 lei de la Ministerul Sanatatii si inca 1.563 lei de la SMSPMDSB Bucuresti.

De asemenea, dr. Cepoi a mai incasat 1.271 lei de la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa Iasi pentru orele pe care le sustine la colegiul din Botosani si inca 19.625 lei de la SC Interactive Training SRL din Iasi, o firma privata care organizeaza cursuri de formare profesionala.

Trebuie mentionat ca suma de bani incasata de la Universitatea de Medicina este pentru o perioada scurta urmand sa publice in declaratia de avere pentru 2014 suma obtinuta pentru intreg anul universitar. Anul trecut, secretarul de stat si-a finalizat vila din cartierul iesean Bucium si tot anul trecut si-a vandut si apartamentul cu suma de 75.000 euro. Pe langa casa din Bucium, acesta mai detine o casa in judetul Botosani.

Presedintele Agentiei Nationale de Acreditare a Spitalelor are si ceva bani pusi deoparte.

In 2013, a deschis un cont bancar unde a depus 28.033 lei si mai are doua conturi curente de 7.934 lei si 619,79 euro. Sotia dr. Cepoi este director adjunct la Liceul cu Program Sportiv din Iasi si intr-un an de zile a obtinut un venit de 38.323 lei din salariu.

Familia Cepoi are si o datorie de 20.000 euro. Impreuna cu sotia secretarul de stat este proprietarul a trei terenuri situate in judetul Botosani, Iasi si Suceava, de 453, 1200 si 1000 metri patrati.

Sursa: Bună Ziua Iaşi

Vasile Cepoi s-a născut în judeţul Botoşani, în localitatea Tudora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

astăzi, 20:00

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

astăzi, 19:20

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...

Valeriu Iftime, PNL: „Stau și mă întreb: Totuși, cine a condus județul ăsta?” (Video)

astăzi, 18:45

„Una din întrebări a fost direcția în care se îndraptă județul Botoșani, dacă este una bună sau greșită. Sigur că e neplăcut să afli că 80% dintre botoșăneni spu...