Ce s-a ales de finaliştii de la "Românii au talent"?

Ce s-a ales de finaliştii de la "Românii au talent"?

 Cosmin Agache  

Pe 25 aprilie, cei mai talentaţi români au sperat să pună mâna pe premiul cel mare de 120.000 de euro. Chiar dacă banii au intrat doar în buzunarul hip-hop-erului Adrian Ţuţu, concursul "Românii au talent", de la PRO TV, a schimbat viaţa majorităţii finaliştilor. Există însă şi câţiva care regretă participarea, pentru că o dată cu gongul final al competiţiei, au intrat din nou în anonimat.

Valentin Dinu, pe scenă cu Holograf

Valentin Dinu (22 de ani) este concurentul căruia concursul de la PRO TV i-a schimbat cel mai mult viaţa. Cu toate că nu s-a îmbogăţit, Valentin şi-a depăşit condiţia, aceea de lucrător la o spălătorie auto din Ploieşti, şi calcă hotărât în lumea showbizului.

Cea mai mare realizare a lui Dinu a fost să cânte pe aceeaşi scenă cu trupa Holograf. Membrii formaţiei l-au auzit pe Valentin interpretând o piesă de-a lor la TV şi s-au hotărât să-l invite la lansarea albumului. În rest, Valentin a mai susţinut câteva spectacole, dar de mică amploare.

Adrian Țuţu, implicat în campanii umanitare

Rapperul Adrian Ţuţu (19 ani) şi-a asigurat viitorul din punct de vedere financiar, după ce a câştigat marele premiu, în valoare de 120.000 de euro, aşa că a trecut la acte de caritate.

Cel mai talentat român a fost vedeta unui concert umanitar organizat recent de asociaţia MAME, care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru reamenajarea secţiei de pediatrie a Spitalului Fundeni din Capitală. Alături de el, pe scenă au mai urcat Elena Gheorghe, Lora şi Classic Beat Orchestra. Ţuţu se mai poate lăuda cu noul imn al emisiunii "Dansez pentru tine", compus de el, care a fost difuzat în ultimul sezon al show-ului de la PRO TV.

Narcis a cântat în deschidere la Sandra

Narcis Iustin Ianău (16 ani), băiatul cu vocea de aur care a ieşit pe locul doi la concurs, a fost invitat recent la două evenimente, în Capitală şi la Iaşi.

"Am cântat şi la Târgu Mureş, în deschiderea concertului Sandrei. M-a felicitat pentru vocea mea şi mi-a urat succes. Acum aştept să văd cum se vor concretiza bursa şi sprijinul promise de alteţele lor Prinţul Paul şi Prinţesa Lia", a spus Narcis. Tânărul, care s-a despărţit recent de prietena lui, spune că în ultima vreme s-a axat pe şcoală şi pe cântat.

Soţii Luca vor în Cartea Recordurilor

Viorica (51 de ani) şi Emil Luca (54 de ani) şi-au reluat viaţa obişnuită la ţară, după finala concursului. Ea se ocupă de gospodăria din satul clujean Gheorgheni, iar el e maestru de ceremonii la nunţi.

Acum, cei doi caută sponsori pentru înregistrarea celebrelor lor piruete în Cartea Recordurilor. "Ne trebuie bani pentru înscriere, pentru transportul reprezentantului şi organizarea unui spectacol, în jur de 5.000 de euro", s-a documentat Viorica. Dorinţa lor este să se învârtă de peste 1.000 de ori, pentru ca recordul să nu poată fi doborât multă vreme.

"Lumea nu o mai apreciază pe Rebeca doar pentru părul ei frumos"

Pentru Rebeca Neacşu, cântăreaţa care la 7 ani a impresionat cu vocea ei, concursul a reprezentat o rampă către celebritate. "Viata noastră s-a schimbat în bine. Mult! Dacă înainte Rebeca era oprită pe stradă pentru părul ei frumos, acum lumea o recunoaşte pentru vocea ei. Suntem invitaţi peste tot prin ţară. Am fost la Oradea, la Iaşi, la Braşov", a povestit Raluca Neacşu, mama fetiţei.

Trupa Ballance se află în turneu în Europa

Acrobaţii de la Ballance, care au încântat publicul cu exerciţiile lor de echilibru, au plecat recent în Europa de Nord, unde, timp de o săptămână, vor susţine câteva spectacole.

Constantin Ciobotaru şi Dan Tăzlăuanu (ambii de 26 de ani), cei doi componenţi ai trupei, au participat luna trecută la show-ul "Dansez pentru tine", unde au evoluat în afara concursului în scop caritabil. Acrobaţii au primit după show-ul de la PRO TV mai multe oferte de spectacole, de care se bucură din plin.

Barmanul Luca: "Sunt şi mai popular"
 
Valentin Luca (25 de ani), barmanul din Braşov, spune că acum este mult mai cunoscut decât era înainte de concurs: "Eu am avut mereu spectacole, aşa că viaţa mea nu s-a schimbat decisiv. Lumea din domeniu mă cunoştea şi înainte. Acum sunt însă şi mai popular. Am oferte pentru multe spectacole, numai că nu le mai pot onora, pentru că trebuie să mă pregătesc pentru competiţiile importante". Valentin s-a întors recent de la Paris, unde a luat locul III la un concurs de profil.

Beatbox-erul Cosmin, concert după concert



Beatbox-erul Cosmin (15 ani) face faţă cu greu invitaţiilor la evenimente. De exemplu, botoşăneanul a cântat de Ziua Copilului la Bucureşti, câştigând 250 de euro. Tot la începutul lunii a concertat alături de CRBL.

"Nu s-a schimbat deloc, dar îi place statutul de vedetă şi e fericit", a spus Maria Agache, mama lui. Cosmin e acum în febra admiterii la liceu.

Akikai, dezamăgiţi: "Mai bine nu ne duceam"

Trupa de arte marţiale Akikai nu a avut nimic de câştigat de pe urma participării la concurs. "După Românii au talent nu a crescut numărul celor interesaţi de ceea ce facem şi nici nu am primit invitaţii la spectacole. Sincer, mai bine nu ne duceam, deoarece am avut mai mult de pierdut în ceea ce priveşte activitatea competiţională. Nu am primit nici un fel de apreciere, nici de la Federaţia noastră, nici de la Ministerul Sporturilor. Nu ne bagă nimeni în seamă", a precizat Vasile Volonschi, liderul trupei Akikai din Tecuci.

Medea s-ar întoarce acasă

După concurs, Medea (28 de ani), dansatoarea-gimnastă la bară, s-a reîntors în Italia, la şcoala pe care a înfiinţat-o la Milano.

Insă visul ei e să revină acasă. "Viaţa mea nu s-a schimbat foarte mult după show, deşi mi-am pus mari speranţe că pot face din dansul la bară un sport olimpic. Pentru acest vis am nevoie de susţinere financiară şi, din păcate, nu am aşa ceva. Îmi doresc foarte mult să revin definitiv în ţară. Aici, în Italia, românii sunt discriminaţi", a povestit Medea.

Mingicarul Florescu merge la Mondiale



"Îmblânzitorul mingii", Ştefan Florescu (19 ani), va încerca în august să devină cel mai bun freestyler din lume.

El va reprezenta România la Mondialul din capitala Cehiei, Praga. Botoşăneanul vrea să o ia cu el la concurs şi pe iubita lui, Ella, fosta câştigătoare de la "Dansez pentru Tine".

"Grăsuţele" s-au pus pe slăbit

Cristina Bondoc (23 de ani) şi Alina Dincă (21 de ani) spun că oamenii le recunosc pe stradă după participarea în finală la Românii au talent, însă se declară puţin dezamăgite că simpatia oamenilor nu le-a adus şi oferte concrete pe piaţa muzicală.

Totuşi, amândouă au în prezent joburi sigure: Alina cântă la "Agentul VIP" (Antena 2), iar Cristina va susţine toată vara spectacole într-un local la mare. În plus, "grăsuţele" au reuşit să slăbească în jur de 5 kilograme fiecare.

 

www.libertatea.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
3

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
28

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (299)

astăzi, 08:10
10

Georgică MANOLE: “CU, DE, LA, ÎN, PE, PRIN, SUB, CĂTRE,CONTRA... CĂRȚILOR EPIGRAMIȘTILOR” (Volumul I, Editura Stef, Iași, 2024)Îndelung așteptată, cartea lui Ge...