Ce părere ai de declaraţia lui Iohannis, la adresa lui Putin: Trebuie sa fim pregatiti sa ne aparam tara!

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a oferit un interviu unei publicatii din Austria, in care a discutat, printre altele, despre politica lui Vladimir Putin, dar si despre faptul ca tara noastra trebuie sa fie pregatita pentru orice situatie.

"Politica lui Putin nu se incadreaza in conceptul de a trai impreuna intr-o Europa a secolului 21. Zeci de ani am crezut ca problema razboiului in Europa nu mai exista. Probabil acest lucru e acum, din pacate, istorie", a declarat Klaus Iohannis pentru publicatia Profil.

Seful statului a vorbit si despre criza din Ucraina, amintind si despre consensul politic privind bugetul Apararii din Romania.
"Am ajuns la un consens politic. Toate partidele politice s-au angajat sa creasca cheltuielile de aparare din Romania pana la 2% din PIB, pana in 2017, si sa il pastram asa zece ani", a continuat seful statului.

Jurnalistul care l-a intervievat pe presedintele roman a reactionat: "Sunt o multime de bani de care Romania ar avea nevoie si in alte sectoare".

"Nu exista nicio alta cale. In imediata apropiere a unui conflict armat al carui rezultat este nesigur nu poti sa stai degeaba. Aderarea la NATO este foarte valoroasa, dar intr-un caz special, noi insine trebuie sa fim pregatiti sa ne aparam tara. Armata trebuie sa fie pregatita si echipata in consecinta", a punctat Iohannis.

Intrebat daca vreo formatiune politica din Romania vrea o apropiere de Rusia, seful statului a raspuns ferm ca nu, punctand ca romanii sunt, de multa vreme, pro-europeni.

"Clasa politica de dupa 1989 poate fi acuzata de multe lucruri negative, dar doua lucruri a facut bine: aderarea la NATO si UE", a punctat Iohannis.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni verifică modul în care autoritățile pun în aplicare măsurile preventive și de intervenție în caz de inundații! (foto)

astăzi, 17:49

Pompierii botoșăneni verifică, în teren, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administrativ-teritoriale din jude...

Șofer arestat preventiv după ce a fost prins băut și fără permis în trafic!

astăzi, 17:29

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Bălușeni. Întrucât emana halena alcoolică a fost testat c...

Ședință de urgență la sediul MAI, cetățenii din 23 de localități din Galați evacuați preventiv!

astăzi, 16:21

Duminică după-amiază, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o sedință de lucru la care a participat viceprim-ministrul, ministrul afacerilor interne, domnul Cătălin Predoiu, șe...