Ce mai vor politicienii: Imnul national in fiecare zi de luni si arborarea drapelului deasupra tablei de scris!

Ce mai vor politicienii: Imnul national in fiecare zi de luni si arborarea drapelului deasupra tablei de scris!

 Maria Stavrositu  Grupul RC

Deputatul PDL Maria Stavrositu a depus la Senat o propunere legislativă prin care doreşte difuzarea imnului în fiecare zi de luni în clasele I-VIII şi arborarea drapelului deasupra tablei de scris, pentru ca elevii să conştientizeze importanţa simbolurilor naţionale prin expunere "repetitivă".

Conducerile şcolilor vor avea obligaţia de a asigura respectarea acestor prevederi, informează NewsIn. În expunerea de motive, deputatul PDL, membru în Comisia de învăţământ a Camerei, explică faptul că "asistăm la o disoluţie a valorilor şi simbolurilor naţionale", iar această propunere vine în scopul de a conserva şi promova aceste valori.

"Uitând ceea ce ne defineşte ca popor riscăm să ne pierdem reperele. Pentru a conştientiza în ce direcţie suntem avem nevoie de valori, simboluri şi repere. Ele reprezintă mărturia vechimii şi dăinuirii neamului românesc", mai spuns Stavrositu.

Guvernul încă nu a trimis un punct de vedere asupra proiectului, el fiind însă avizat favorabil de către Consiliul Legislativ. Iniţiativa urmează să intre în dezbaterea comsiilor de specialitate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
26

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
181

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
73

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...