Ce gesturi trebuie sa faci pentru a scapa de mici probleme de sanatate

Ce gesturi trebuie sa faci pentru a scapa de mici probleme de sanatate
Crezi ca stii totul despre corpul tau? Ei bine, dupa ce ai sa citesti cum poti scapa simplu si rapid de micile probleme de sanatate, iti vei da seama ca organismul uman este mult prea complicat pentru a-i cunoaste toate secretele.

Descopera ce gesturi simple trebuie sa faci pentru ca micile tale probleme de sanatate sa dispara instant sau sa se amelioreze intr-un timp foarte scurt, ne arata sanatate.ele.ro.

1. Ai nasul infundat


Nasul infundat te impiedica sa respiri corect si iti creeaza stari de disconfort. Pentru a decongestiona caile nazale, tot ce trebuie sa faci este sa presezi limba de cerul gurii, apoi sa presezi degetul pe una dintre sprancene. Dupa cateva secunde, vei putea respira mai bine. De ce? Pentru ca gestul tau face ca unul dintre oasele craniului sa vibreze si sa decongestioneze caile nazale.

2. Sughiti fara oprire


Stii cat de neplacut este sa te ia o criza de sugituri, mai ales in public. Pentru a scapa rapid de sughituri, prinde una dintre sprancene intre degete si preseaz-o usor. Gestul tau actioneaza indirect asupra muschilor diafragmei, potolind contractiile si implicit zgomotele caracteristice.

3. Te simti prea plina dupa masa

Trebuie sa recunosti ca, de cele mai multe ori, mananci pe fuga si nu tii cont de portii. Mancatul pe fuga nu face altceva decat sa-ti ingreuneze digestia. In situatiile in care te simti prea plina dupa masa, este bine sa-ti masezi abdomenul in sensul acelor de ceasornic, pentru a determina mancarea sa treaca mai usor prin intestine, iar digestia sa inceapa mai repede.

4. Ai piele terna, uscata

Pentru o femeie, pielea este ca o carte de vizita, de aceea trebuie sa o ingrijesti cu atentie. Daca ai pielea uscata, terna, aspra la atingere, trebuie sa faci mici schimbari in ritualul de ingrijire. Evita dusurile fierbinti, care iti usuca si mai mult pielea, si foloseste ulei de masline pentru o hidratare intensa. In cateva zile, pielea ta va deveni catifelata si va radia de frumusete.

5. Esti stresata si nervoasa

Cand stresul se incapataneaza sa te doboare, contracareaza-l cu mici sesiuni de ras. Desigur, nu poti incepe sa razi brusc la birou, insa cand ajungi seara acasa, rezerva-ti 30 de minute pentru serialul preferat de comedie sau pentru orice alta activitate care te face sa razi. In timpul rasului, organismul tau secreta un hormon al fericirii care combate stresul, te relaxeaza si te ajuta sa te odihnesti mai bine.

6. Ti-a crescut tensiunea arteriala in ultima vreme


Te confrunti cu o tensiune arteriala crescuta? Redu cantitatea de sare pe care o folosesti in mancare si poti ameliora problema de sanatate. De asemenea, este bine sa consumi zilnic 2-3 patratele de ciocolata neagra si sa asculti 30 de minute o muzica relaxanta. Studiile arata ca aceste gesturi mici scad tensiunea sistolica si iti protejeaza inima de bolile cardiovasculare.

7. Ai o respiratie urat mirositoare

Respiratia urat mirositoare poate fi cauzata de probleme ale danturii, de xerostomie (salivatie insuficienta) si de adunarea unui numar mare de bacterii in cavitatea bucala. Prin gesturi mici, iti poti improspata repiratia. Consuma un mar sau bea o cana de ceai verde in fiecare zi, pentru a scapa rapid de halena.

Tu ce gesturi obisnuiesti sa faci pentru a scapa de micile probleme de sanatate?

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
489

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
269

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
74

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...