Ce facultate te pregăteşte cel mai bine pentru găsirea unui job

Ce facultate te pregăteşte cel mai bine pentru găsirea unui job
Studenţii români sunt de părere că facultăţile umaniste stau cel mai prost la capitolul "pregătire pentru integrarea pe piaţa forţei de muncă".
 
Nici una dintre specializările universitare de la noi nu este bine cotată de studenţi din perspectiva gradului de adecvare la cerinţele din piaţa reală a forţei de muncă, se arată într-un raport al firmei de consultanţă Deloitte, citat de Realitatea.net.
 
Cel mai bine "echipaţi" totuşi pentru procesul de căutare a unui loc de muncă sunt absolvenţii facultăţilor cu profil economic (contabilitate, finanţe, bănci).
 
Astfel, 18% dintre studenţii de economie spun că facultatea i-a pregătit bine pentru căutarea unui job, procentaj similar cu cel al studenţilor de la drept. Ponderea percepţiei negative este mult mai mare în rândul acestora din urmă (61% vs. 50%).
 
După economie şi drept, facultăţile de management şi cele tehnice sunt considerate de studenţi ca fiind conectate cât de cât la procesul de găsire a unui loc de muncă. La coada clasamentului se află ştiinţele socio-umane (doar 4% dintre studenţi se simt pregătiţi pentru începerea unei cariere în economia reală).
 
"Opinia studenților față de propria facultate (în ceea ce privește sprijinul și calitatea educației de care beneficiază) diferă în funcție de specializare: studenții cu profil contabil, financiar sau de la drept evaluează mai bine propria facultate față de studenții altor specializări", spune Silviu Bădescu, Manager Resurse Umane în cadrul Deloitte România.
 
Per total, aproape 50% dintre respondenți consideră că pregătirea de care beneficiază în cadrul instituțiilor de învățământ superior este slabă sau foarte slabă, comparativ cu responsabilitățile lor profesionale viitoare.
 
Cât de pregătiţi sunt absolvenţii pentru căutarea unui job
 
- Facultăţi de economie, finanţe, bănci -18% DA, 50% NU
 
- Facultăţi de drept şi administraţie -18% DA, 61% NU
 
- Facultăţi de management, marketing -13% DA, 50% NU
 
- Facultăţi tehnice - 9% DA, 63% NU
 
- Facultăţi socio-umane - 4% DA, 56% NU
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
32

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
157

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...