Ce este "INTERNETUL ÎNTUNECAT", care nu poate fi accesat prin Google

Ce este "INTERNETUL ÎNTUNECAT", care nu poate fi accesat prin Google
Deep Web este partea invizibilă a internetului, care nu poate fi indexată de motoarele de căutare precum Google sau Yahoo. Se estimează că această zonă "întunecată" a informațiilor însumează 90% din internet.

"Internetul invizibil este doar vârful icebergului", spune Anand Rajaraman, co-fondatorul Kosmix, un motor de căutare creat special pentru a accesa Deep Web.

Unul dintre investitorii în compania Kosmix este Jeff Bezos, CEO-ul faimoasei companii Amazon, scrie worldcrunch.com.

"Deep web-ul este alcătuit dintr-o cantitate mare de informații care au fost postate online și care, din motive tehnice, n-a fost indexată de motoarele de căutare", explică Alfonso A. Kejaya Muñoz, cercetător în domeniul securității la McAfee Chile. Potrivit studiilor, Deep Web-ul reprezintă 90% din internet.

Tor (acronim pentru The Onion Router) este principalul portal pentru Internetul întunecat. Tor codifică toate datele utilizatorilor, în straturi precum cele ale unei cepe, și le trimite spre o rețea de servere răspândite în toată lumea, care aparțin unor voluntari. Această tehnică face aproape imposibilă identificarea și localizarea utilizatorilor și a informațiilor pe care aceștia le schimbă.

Oferind anonimitate și libertate virtuală, Internetul întunecat s-a transformat într-un spațiu obscur care găzduiește aproape orice tip de informații, de la cele inofensive la cele mai periculoase și mai dubioase. Internetul întunecat găzduiește intraneturi protejate cu parole, așa că nu este de mirare că aici își fac veacul hackeri și chiar pedofili.

"Pe internetul întunecat poți găsi site-uri care vând carduri credit furate și oameni care vând cocaină", explică Dmitry Bestuzhev, directorul echipei de analiști de la Kaspersky Lab.


realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
181

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
183

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
265

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...