Ce declaratii trebuie sa depui si ce ai de platit la stat in luna noiembrie

7, 10, 15 si 26 noiembrie sunt termenele pana la care contribuabilii trebuie sa depuna in aceasta luna diverse declaratii si formulare la Fisc, dar si sa efectueze o serie de plati.

Calendarul obligatiilor fiscale pentru luna noiembrie, asa cum este prezentat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, pe pagina sa de internet:

Pana la 7 noiembrie, contribuabilii trebuie sa depuna Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, formular 092. Formularul depune de catre persoanele juridice si persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere care au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri si sunt obligate sa-si modifice perioada fiscala devenind platitori de TVA lunar.

10 noiembrie este termenul limita pentru:

Declaratia de inregistrare fiscala/de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, formular 010. Se depune de catre persoanele juridice, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, formular 070. Se depune de catre persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane, formular 020. Se depune de persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Declaratia de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA in conditiile art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal, in cazul persoanelor impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153, formular 096. Se depune de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153, care solicita scoaterea din evidenta platitorilor de TVA.

Pana la 15 noiembrie, trebuie depuse:

Situatia livrarilor de tigarete pentru luna septembrie se depune de catre antrepozitarii autorizati, operatorii inregistrati/ destinatarii inregistrati si importatorii autorizati de astfel de produse.

Situatia centralizatoare privind achizitiile/utilizarile de produse accizabile si livrarile de produse finite rezultate in luna septembrie se depune de catre operatorii economici care detin autorizatie de utilizator final (alcool etilic si alte produse alcoolice).

Evidenta achizitionarii, utilizarii si returnarii marcajelor pentru luna septembrie se depune de catre antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si importatorii autorizati de produse supuse marcarii.

Situatia cu privire la produsele accizabile pentru luna septembrie se depune de catre antrepozitarii autorizati pentru productie si pentru depozitare produse accizabile, precum si terminalul petrolier cu iesire in port autorizat ca antrepozit fiscal pentru operatiunile desfasurate in incinta acestuia.

Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse energetice pentru luna septembrie se depune de catre operatorii economici care detin autorizatii de utilizator final.

Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse accizabile pentru luna septembrie se depune de catre destinatarii inregistrati si reprezentantii fiscali pentru achizitiile si livrarile intracomunitare de produse accizabile.

Jurnalele privind livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie/navigatie pentru luna septembrie se depun de catre antrepozitarii autorizati pentru productie/depozitare.

Obligatii fiscale cu termen pana la 26 noiembrie:

Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii septembrie, formular 100.

Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, cu termen lunar, pentru obligatiile aferente lunii septembrie 2012, formular 112.

Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate (formular 224) obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania - pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii septembrie 2012.

Decontul de taxa pe valoarea adaugata, cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii septmbrie 2012, formular 300. Atentie! Decontul se depune si de contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenta ca platitor de TVA conform art. 152 alin. (7) din Codul Fiscal pana la 10 august 2012;

Decontul special de taxa pe valoarea adaugata, formular 301, se depune de catre contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA, conform art. 153 indice 1 din Codul Fiscal si care au efectuat: achizitii intracomunitare in luna precedenta, achizitii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125 indice 1 alin. (3) pentru care se datoreaza TVA, contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum si pentru contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.

Declaratie privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal, formular 311. Se depune pana la 25 inclusiv, a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei, de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal, pentru declararea si plata TVA aferenta: livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii efectuate si/sau achizitiilor de bunuri si/sau de servicii efectuate ulterior anularii codului de inregistrare in scopuri de TVA.

Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna august 2012, formular 390 VIES.

Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, formular 394, pentru declararea operatiunilor desfasurate in luna august 2012 de catre platitorii de TVA cu perioada fiscala lunara.

Plata contributiei trimestriale pentru medicamente pentru trimestrul III 2012 se efectueaza de catre detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor sau reprezentantii legali ai acestora.

Plata impozitului retinut la sursa in luna septembrie se efectueaza de catre platitorii de urmatoarele venituri:

-din drepturi de proprietate intelectuala; din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile si a contractelor de agent;

-din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;

-obtinut de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit titlului IV^1, care nu genereaza o persoana juridica.

Plata anticipata de 50% din impozitul pentru venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala (a doua rata) se efectueaza de catre contribuabilii care obtin venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre una si 5 camere inclusiv.

Plata anticipata de 50% din impozitul pe venitul din activitatile agricole (a doua rata) se efectueaza de catre contribuabilii care obtin venituri din activitati agricole.

Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate se efectueaza de catre persoanele care realizeaza venituri din:

-cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si solarii special destinate acestor scopuri si/sau in sistem irigat;

-cultivarea si valorificarea arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor;

-exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si altele asemenea.

avocatnet.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un fost elev al Colegiului Laurian, finalist la premiile „Young Talent Incentive”!

astăzi, 11:14

Fost elev al Colegiului Național „A.T. Laurian”, membru în Colegiul de Onoare al Universității din Groningen, pe lista finaliștilor la premiile „Young Talent Incentive&rdqu...

Vizită cu scop infracțional la Stadionul Municipal Botoșani ,trei tineri plasați sub control judiciar!

astăzi, 11:02

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale au documentat activitatea infracțională a trei tineri, din municipiul Botoșani, bănuiți de comit...

Ionela Aiftincă (PNL): ,, Am fost conduși de marionete de partid, fără idei și competență”! (Video)

astăzi, 11:00

,,Sunt unicul avocat pe un post eligibil pe listele Botoșaniului și asta spune multe despre modul în care Valeriu Iftime a ales această echipă, adică oameni care au reușit în afara p...