Ce caută Alexandru Arşinel în UNPR: securizarea postului de director

Ce caută Alexandru Arşinel în UNPR: securizarea postului de director
Actorul Alexandru Arşinel (76 de ani) a intrat în UNPR cu o lună şi jumătate înainte să-i expire mandatul de director al Teatrului "Constantin Tănase", instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, condusă interimar de Ştefănel Marin, membru UNPR.

Actorii Alexandru Arşinel şi Vasile Muraru s-au înscris, marţi, în Uniunea Naţională pentru Progresul României, a anunţat formaţiunea politică condusă de Gabriel Oprea. Alexandru Arşinel (76 de ani) a făcut această alegere politică în condiţiile în care, pe 31 decembrie 2015, îi expiră mandatul de director al Teatrului "Constantin Tănase", instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Iar primarul interimar al Capitalei este tot membru UNPR, scrie Adevărul.   

Pe 9 octombrie a început evaluarea directorilor de instituţie, conform Regulamentului de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului instituţiilor publice de interes local al municipiului Bucureşti. Evaluarea managerilor de teatre este făcută de către o comisie de evaluare, numită de Direcţia de Cultură a Primăriei Capitalei, prin analiza rapoartelor lor de activitate la teatre şi, ulterior, prin interviuri cu aceştia.   "Am o notă foarte mare de evaluare, o să obţin un alt mandat de director, am scris aproape un roman la raportul de activitate pentru comisia de evaluare, nu am nicio problemă în acest sens", a spus, sigur pe el, actorul.   

Alexandru Arşinel, director din 1998 al Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", spune că "este pensionat de mulţi ani", dar a rămas în funcţie. A ales marţi să anunţe că se înscrie în UNPR, pentru că are încredere în Gabriel Oprea, preşedintele partidului, "ce mai, vine din armată, ăştia, ostaşii, sunt, dom’le, serioşi. E un om vertical, la Oprea ce-i în guşă e şi-n căpuşă, asta-mi place cel mai tare la el", l-a lăudat actorul. Pentru Arşinel, nu a fost atât o alegere politică alegerea partidului, ci mai mult "una de suflet", pentru că a fost convins, zice el, de "calităţile de om şi lider" ale preşedintelui UNPR. 
  
"Luptător cu rol determinant"  

În decembrie 2014, printr-o ordonanţă de urgenţă, Guvernul Ponta a hotărât să-i reintroducă în plată pe revoluţionarii ale căror rente lunare fuseseră tăiate în 2012 din raţiuni de austeritate. Ordonanţa a creat o nouă categorie de revoluţionari – "luptători cu rol determinant în victoria Revoluţiei" –, iar cei care vor primi acest titlu urmează să încaseze indemnizaţii care vor ajunge până la 4.000 de lei în fiecare lună. Printre "luptătorii cu rol determinant" se află Alexandru Arşinel. "Orice ban contează. Dacă Ordinul Meritul Cultural în grad de comandor nu mi-a adus nimic, măcar aşa să fiu răsplătit", a spus Arşinel, citat într-un articol publicat în Adevărul, în august 2015. Actorul mai primeşte şi o indemnizaţie de merit (circa 3.000 de lei lunar), o indemnizaţie suplimentară adăugată la pensie pe baza vechiului certificat de revoluţionar (circa 1.400 de lei lunar). Potrivit declaraţiei de avere, Arşinel mai încasează şi aproximativ 4.000 de lei salariu pentru funcţia de director al Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a dat de bucluc după ce i-a mințit pe polițiști!

astăzi, 19:24
183

Echipajele de poliție din Marginea și Gălănești, județul Suceava, au identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza comunei Marginea.Cond...

Intervenție de urgență a pompierilor într-un apartament: Au murit 6 pisici și 3 câini, salvatorii au salvat o pisică și șase porumbei!

astăzi, 17:45
316

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava.Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava...

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

astăzi, 16:16
2251

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, car...