Ce boală gravă poate cauza carnea la grătar

Deşi este de preferat să gătiţi carnea la grătar în loc să o prăjiţi, specialiştii avertizează că grătarul cu cărbuni poate duce la contaminarea cărnii cu substanţe chimice periculoase care duc la apariţia cancerului.
 

"Grăsimile scurse pe cărbunii încinşi se transformă în hidrocarburi, care se reîntorc în carnea de pe grătar. Sunt toxici şi cresc riscul de apariţie a neoplaziilor digestive", explică Ionuţ Ştefan, consultant în nutriţie din Bucureşti.
 
Foarte nesănătoasă este şi carnea prăjită în ulei, unt sau untură. "Acest mod de preparare aduce un aport excesiv de trigliceride pentru organism, ceea ce creşte riscul afecţiunilor cardiovasculare", precizează nutriţionistul.

Ceea ce obţineţi în urma prăjitului vor fi alimente greu digerabile, ce suprasolicită ficatul, vezica biliară şi pancreasul.

Cea mai nocivă este însă carnea pane. "Alăturarea dintre pesmet, ulei şi carne e cea mai indigestă şi calorică combinaţie", avertizează Ionuţ Ştefan.
 
O ariantă sigură de gătit a cărnii este la cuptor. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre gătitul la microunde. "Există posibilitatea preparării neuniforme a cărnii, zona centrală putând să rămână insuficient preparată termic", menţionează Ştefan Ionuţ.
 
doctorulzilei.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noapte de foc pentru pompierii botoșăneni: Distracție periculoasă cu anvelopele uzate aprinse de Înviere, a fost incendiată și o casă! (Foto)

astăzi, 10:30

În Noaptea de Înviere, pompierii botoșăneni au intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată și deșeuri de cauciuc, dar și pentru a a stinge anvelopele uzate cupri...

Paști îndurerat pentru o mamă din Dorohoi: Pruncul ei s-a stins pe patul de spital!

astăzi, 09:15

Este imposibil de înțeles durerea unei mame care își pierde copilul. O suferință profundă și inimaginabilă, o tristețe care așază sufletul într-un doliu nesfârșit. ...

Adrian Panaete, antrenorul de genii, răspuns dur după Olimpiada de Informatică: ”Mândria de a fi botoșănean” / ”Vorbim despre oameni etern nemulțumiți!”

astăzi, 08:18

Profesorul Adrian Panaete, de la Colegiul Național ”A.T.Laurian” Botoșani, care este și vicepreședintele Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) ...