Ce boală gravă poate cauza carnea la grătar
Stiri Botosani Friday, 26 April 2013 Actualitate"Grăsimile scurse pe cărbunii încinşi se transformă în hidrocarburi, care se reîntorc în carnea de pe grătar. Sunt toxici şi cresc riscul de apariţie a neoplaziilor digestive", explică Ionuţ Ştefan, consultant în nutriţie din Bucureşti.
Foarte nesănătoasă este şi carnea prăjită în ulei, unt sau untură. "Acest mod de preparare aduce un aport excesiv de trigliceride pentru organism, ceea ce creşte riscul afecţiunilor cardiovasculare", precizează nutriţionistul.
Ceea ce obţineţi în urma prăjitului vor fi alimente greu digerabile, ce suprasolicită ficatul, vezica biliară şi pancreasul.
Cea mai nocivă este însă carnea pane. "Alăturarea dintre pesmet, ulei şi carne e cea mai indigestă şi calorică combinaţie", avertizează Ionuţ Ştefan.
O ariantă sigură de gătit a cărnii este la cuptor. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre gătitul la microunde. "Există posibilitatea preparării neuniforme a cărnii, zona centrală putând să rămână insuficient preparată termic", menţionează Ştefan Ionuţ.
doctorulzilei.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Noapte de foc pentru pompierii botoșăneni: Distracție periculoasă cu anvelopele uzate aprinse de Înviere, a fost incendiată și o casă! (Foto)
În Noaptea de Înviere, pompierii botoșăneni au intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată și deșeuri de cauciuc, dar și pentru a a stinge anvelopele uzate cupri...
Paști îndurerat pentru o mamă din Dorohoi: Pruncul ei s-a stins pe patul de spital!
Este imposibil de înțeles durerea unei mame care își pierde copilul. O suferință profundă și inimaginabilă, o tristețe care așază sufletul într-un doliu nesfârșit. ...
Adrian Panaete, antrenorul de genii, răspuns dur după Olimpiada de Informatică: ”Mândria de a fi botoșănean” / ”Vorbim despre oameni etern nemulțumiți!”
Profesorul Adrian Panaete, de la Colegiul Național ”A.T.Laurian” Botoșani, care este și vicepreședintele Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) ...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 1.14 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici