Ce beneficii are ridichea neagra pentru sanatate

Toata lumea cunoaste ridichea. In fiecare primavara, pana vara tarziu, ne delectam cu salate in care ridichea este de neinlocuit. Dar ridichea are si o sora mai putin cunoscuta: ridichea neagra.
 
Ridichea neagra apartine familiei cruciferelor, adica a acelor plante care au 4 petale in forma de cruce. Acesta este mai mare decat ridichea obisnuita, aproape cat un mar, cu o coaja groasa, neagra si miez alb. Originea acesteia se pierde in timpul Egiptului antic, dar romanii sunt aceia care au raspandit-o in Europa, scrie sanatate.bzi.ro.
 
Cu toate acestea ridichea neagra este un izvor de sanatate despre care ar trebui sa stim cat mai multe. Ea are o mare calitate: aceea de a fi bogata in vitamina C, B1, magneziu, fier si calciu. Aceste elemente ii permit plantei sa fie un excelent mijloc de drenaj pentru ficat si vezicula biliara, crescand cantitatea si fluiditatea biliara.
 
Eliminarea toxinelor este astfel usurata. Iata de ce ridichea neagra este deseori folosita pentru a ingriji tulburarile hepatice si biliare, precum colici hepatice, migrene de origine hepatica, alergii digestive etc.

Totodata problemele voastre gastrice isi vor gasi o alinare. Consecintele exceselor alimentare pot fi mult mai bine combatute intr-un mod natural si eficient. De altfel, prezenta intr-o mare cantitate a fibrelor si apa vor favoriza tranzitul intestinal si vor elimina constipatiile pasagere.
 
Nu in ultimul rand, ridichea neagra are un efect antibacterian asupra florei digestive si este foarte buna in tratarea tusei, atunci cand e consumata sub forma de suc.
 
Este drept ca ridichea neagra poate sa aiba si doua efecte negative, dezagreabile: balonari si respiratie urat mirositoare.
 
Cum se poate consuma? Deseori ridichea neagra este consumata cruda in salata, dar si simpla, data pe razatoare. Bineinteles veti avea grija sa o curatati de coaja. Aveti grija. Gustul sau mai degraba picant va poate surprinde.
 
In bucatarie, aceasta legume poata fi o garnitura perfecta pentru alimentele care au o textura frageda sau un pic grasa, cum ar fi somonul, avocado sau ficatul de pasare. Pentru a o prepara, este suficient sa alegeti cum anume o folositi.
 
Atunci cand avem nevoie de sucul ei pentru a alina tusea, trebuie sa procedam astfel: se taie un capacel din ridiche, asa cum facem cu pepenele si punem o lingurita de zahar.
 
Lasam peste noapte, iar dimineata vom observa ca sucul a inceput deja sa se stranga. Se ia cate o lingurita dupa masa. De fiecare data cand luam din suc, se mai pune o lingurita de zahar. Sucul este extras de catre zahar, iar ridichea se va stafidi.
 
Nu alungati din viata dvs. ridichea neagra. Va poate ajuta atunci cand nu va asteptati. Profitati cat de mult puteti de efectele sale benefice.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au rămas fără acoperiș deasupra capului: Două case vecine au luat foc, o femeie a ajuns la spital! (Foto)

astăzi, 15:45

S-a întâmplat în această dimineață, în municipiul Dorohoi. Locuințele celor două femei sunt lipite una de cealaltă, iar flăcările au fost observate târziu, de una...

Colegiul Medicilor: În ţară sunt activi 304 chirurgi pediatri, care este situația la Botoșani!

astăzi, 14:40

Numărul total al chirurgilor pediatri cu status activ este 304, a transmis Colegiul Medicilor, după o solicitare făcută în contextul cazului adolescentului de 16 ani care a murit la Spitalul...

Ciprian Manolache: „PSD e singurul partid care are programe pentru pregătirea forței de muncă înalt calificată pentru industriile competitive”

astăzi, 14:02

Ciprian Manolache, inspector scolar general adjunct și profesor de limba și literatura română la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" din Botoșani, candidat PSD pentru Camera Deputați...