Ce averi au şefii Consiliului Judeţean Botoşani!

Şefii Consiliului Judeţean Botoşani şi-au reactualizat declaraţiile de avere. Doar în declaraţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, au apărut unele modificări, la capitolul bunuri imobile.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, deţine două terenuri intravilane în Iaşi şi Botoşani, cel din Botoşani, în suprafaţă de 294 de metri pătraţi, fiind cumpărat în anul 2014.

Acesta deţine o casă de locuit, în suprafaţă de 190 de metri pătraţi, în municipiul Botoşani, construită în anul 2015, şi o casă moştenită în 1996 în Iaşi. Sorescu mai deţine un autoturism Mitsubishi şi bijuterii în valoare de 12.000 de euro, dobândite în perioada 1986-2014.

Gheorghe Sorescu a vândut anul acesta cu 30.000 de euro apartamentul pe care îl deţinea în municipiul Botoşani. Are datorii la bănci de 9.000 de euro şi 17.807 lei, iar de la Consiliul Judeţean a încasat anul trecut un salariu de 49.417 lei. Soţia sa, în calitate de economist la ADI Botoşani, a avut un venit de 31.260 lei.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Achiţei, deţine, potrivit declaraţiei de avere, un teren agricol în suprafaţă de 1,60 hectare, la Mihălăşeni, pe care l-a cumpărat împreună cu soţia în anul 2006, şi un teren intravilan de 54 de metri pătraţi, în municipiul Botoşani, de asemenea cumpărat în anul 2006.

Achiţei mai deţine un apartament şi un spaţiu comercial în municipiul Botoşani, iar la capitolul active financiare figurează două fonduri de investiţii de pensii administrate privat, al căror sold total la zi este de 23.539 lei.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean are un credit bancar scadent în 2026, în valoare de 110.000 lei, iar de la Consiliul Judeţean a încasat anul trecut un salariu de 37.691 lei. Soţia sa, care este director economic la Locativa, a avut un salariu de 48.178 lei. Familia Achiţei a mai realizat venituri în sumă de 63.645 lei din activitatea de la cabinetul individual de expert contabil Carmen Achiţei. De asemenea, soţia vicepreşedintelui CJ a încasat dividende în sumă de 22.470 de lei de la societatea All Assistance SRL. Carmen Achiţei a mai realizat venituri de 16.458 de lei din litigii cu D.A.J Botoşani.

Administratorul public al judeţului Botoşani, Radu Judele, deţine, potrivit declaraţiei de avere, trei terenuri agricole în localitatea Cristeşti şi un teren intravilan în comuna nemţeană Hangu. Deţine trei apartamente, unul în Botoşani şi două în Iaşi, şi o casă de locuit în Iaşi.

În declaraţia de avere a administratorului public al judeţului figurează şi două autoturisme pe care le deţine, o Dacia 1310 şi un Opel Tigra. Are un credit bancar de 80.770 de euro, scadent în 2043, iar în 2014 de la Consiliul Judeţean a încasat un venit de 52.981 lei. Venituri a realizat şi din dividente încasate de la societatea RJR International, în sumă de 40.100 lei.

Potrivit declaraţiei de interese, Radu Judele este acţionar la trei firme, respectiv RJR Internaţional, Drum Pod Invest SRL şi şi Ste Eco Way SRL din Maroc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Importanța licenței cazinourilor online: Cum verifici siguranța platformelor

astăzi, 16:36

În lumea fascinantă a jocurilor de noroc online, siguranța și încrederea sunt esențiale. Cu toate acestea, navigarea prin multitudinea de opțiuni poate fi copleșitoare, mai ales pent...

Mesajele de avertizare a populației și tehnologia utilizată! (Video)

astăzi, 16:21

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ne aduce la cunoștință metoda prin care este difuzat un mesaj de avertizare a populației.    Operatorul Sistemului RO-ALERT are la ...

ANAF a făcut public Ghidul pentru accesarea facilitaților fiscale!

astăzi, 15:40

Pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, în secțiunea „Asistență contribuabili, domeniul " Servicii oferite contribuabililor"-  categoria &...