ACCIDENT! Un autocamion plin cu lemne "ilegale" s-a răsturnat în sensul giratoriu de la ieșirea din municipiul Botoșani spre Iași! FOTO

Un accident spectaculos s-a produs, luni dimineață, în sensul giratoriu de la ieșirea din municipiul Botoșani către Iași.  Un autocamion, cu remorcă, cu numere de Suceava, încărcat cu lemne, condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, se deplasa, în jurul orei 05.00, dinspre Lebăda înspre LukOil, iar când a ajuns în sensul giratoriu de la intersecția Bulevardului Mihai Eminescu cu Calea Națională mastodontul s-a răsturnat.

Șoferul venea de la Suceava şi trebuia să ajungă cu încărcătura la Albeşti. În momentul în care a pătruns în sensul giratoriu a făcut către Bulevardul Mihai Eminescu dar a văzut prea târziu indicatorul care interzice circulaţia maşinilor de mare tonaj, moment în care a frânat brusc cu intenţia de a face din nou sensul giratoriu pentru a intra pe Calea Naţională, dar s-a răsturnat. O parte din lemnele care erau în autocamion s-au împrăștiat pe șosea.

Conducătorul auto nu a fost rănit, dar la fața locului au ajuns pompierii pentru a spăla carosabilul întrucât au fost scurgeri de carburanți. Ieșirea din municipiul Botoșani către Iași, dinspre Bulevardul Mihai Eminescu a fost blocată, polițiștii oprind circulația în zonă.

Nu se știe deocamdată când va fi redeschisă circulația, întrucât este nevoie de o macara pentru a repune autocamionul pe roți.

Conducătorul auto se va alege cu o amendă din partea polițiștilor pentru neadaptarea vitezei. De asemenea, se fac verificări pentru a se vedea dacă transportul de lemne pe care acesta îl efectua este legal, întrucât șoferul a prezentat documente doar pentru niște resturi de fag care erau puse deasupra unor bușteni.

Am intrat în sens şi nu ştiam drumul. Când am văzut indicatorul m vrut să mai fac o dată sensul. Aveam un aviz de însoţire a mărfii, dar nu ştiam ce era în interior că maşina era deja încărcată, a spus şoferul. 

UPDATE ora 7:15

La mai bine de două ore de la producerea accidentului, ieşirea către Iaşi, dinspre Bulevardul Mihai Eminescu este în continuare blocată. Va fi adusă o macara de la Eltrans pentru a ridica autocamionul, la faţa locului ajungând şi muncitori de la societatea Urban Serv pentru a împrăştia nisip pe carosabil, întrucât sunt în continuare scurgeri de carburanţi. Traficul în zonă a început deja să se aglomereze.

La faţa locului au ajuns şi criminaliştii, dar şi reprezentanţii Direcţiei Silvice, care au constatat că nu există documente pentru lemnele transportate. Marfa va fi confiscată.




















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noi oportunități de dezvoltare pentru municipiul și județul Botoșani!

astăzi, 17:15

Proiectul, în valoare de 15,91 milioane de lei, este finanțat prin Programul Operațional de transport PT 2021-2027 și prevede abordarea integrată a transportului de persoane tip navetă pe i...

(P) Importanța licenței cazinourilor online: Cum verifici siguranța platformelor

astăzi, 16:36

În lumea fascinantă a jocurilor de noroc online, siguranța și încrederea sunt esențiale. Cu toate acestea, navigarea prin multitudinea de opțiuni poate fi copleșitoare, mai ales pent...

Mesajele de avertizare a populației și tehnologia utilizată! (Video)

astăzi, 16:21

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență ne aduce la cunoștință metoda prin care este difuzat un mesaj de avertizare a populației.    Operatorul Sistemului RO-ALERT are la ...