Ce a decis Victor Ponta cu privire la clasa pregătitoare

 Clasa pregătitoare rămâne la ÅŸcoală din punct de vedere legal, dar Guvernul va da posibilitatea administraÅ£iilor locale să o amplaseze ÅŸi la grădiniÅ£e, dacă nu au spaÅ£iu suficient în ÅŸcoli, cu condiÅ£ia ca ea "să Å£ină" de o ÅŸcoală ÅŸi să aibă personal didactic calificat, informeaza gandul.info.

Premierul Victor Ponta va anunÅ£a miercuri procedura ÅŸi calendarul după care se va organiza clasa pregătitoare pentru anul ÅŸcolar 2013/2014, au declarat pentru gândul.info surse guvernamentale.
 
Clasa pregătitoare va rămâne clasă obligatorie la ciclul primar, aÅŸa cum prevede în prezent Legea educaÅ£iei. Locul unde se va desfăşura clasa zero va fi decis de către ÅŸcoală, admininistraÅ£ia locală ÅŸi inspectorate, în funcÅ£ie de spaÅ£iul de care dispune insituÅ£ia de învăţământ unde se va face înscrierea. Guvernul lasă la decizia administraÅ£iei locale să hotărască unde va avea loc clasa pregătitoare.
 
Ministerul EducaÅ£iei va avea un termen pentru realizarea metodologiei pentru clasa pregătitoare. Cel mai probabil trebuie să fie gata până la finalul lunii februarie. Apoi, inspectoratele, ÅŸcolile ÅŸi administraÅ£ia locală vor trebui să evalueze spaÅ£iile pe care le au la dispoziÅ£ie până la sfârÅŸitul lunii martie.
 
Ministerul Educaţiei a propus Guvernului să dea bani pentru after school, acolo unde este posibil ca acest tip de serviciu să aibă loc.
 
Copiii de la clasa pregătitoare vor fi învăţaÅ£i de personal didactic calificat, după aceeaÅŸi programă ÅŸcolară ca ÅŸi în anul ÅŸcolar 2012/2013.
 
Tot miercuri, sindicatele din învăţământ, Ministerul EducaÅ£iei ÅŸi asociaÅ£iile de părinÅ£i vor semna un acord de principiu cu privire la organizarea clasei pregătitoare. Ministerul EducaÅ£iei va prezenta raportul de evaluare al clasei pregătitoare, realizat în ÅŸcolile din toată Å£ara.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț de la AJPIS Botoșani: Beneficiarii de alocații și indemnizații vor primi banii începând de luni!

Friday, 18 October 2024

Suma totală platită este  de 6.413.129  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - AlocaÈ›ia lunară de plasament - AlocaÈ›ia lunară de plasament pentru copilul c...

Taxe și impozite mai mari de la 1 ianuarie 2025, odată cu creșterea salariului minim!

Friday, 18 October 2024

Premierul Marcel Ciolacu a anunÈ›at că de la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie va fi 4.050 de lei. Aceasta este a treia mărire a salariului minim pe anul acesta. De la anul, în caz...

Ateliere de interpretare a textului CreativLit pentru profesori, organizate de Memorialul Ipotești!

Friday, 18 October 2024

Memorialul IpoteÈ™ti – Centrul NaÈ›ional de Studii „Mihai Eminescu”, instituÈ›ie din subordinea Consiliului JudeÈ›ean BotoÈ™ani, intenÈ›ionează să organizeze în ultima săptÄ...