Cazul unui tânăr i-a impresionat pe medicii de la Spitalul Judeţean

Cazul unui tânăr în vârstă de 29 de ani din Botoşani, care a ajuns pacient pe Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Mavromati, a impresionat cadrele medicale care îl tratează.

Potrivit medicului Tereza Cojocaru, şefa Secţiei de Oncologie, tânărul a ajuns pe secţia pe care o conduce după un control la urolog.

Acesta a mers să facă o serie de investigaţii, însă diagnosticul a fost unul crunt: cancer testicular.

Şefa Secţiei de Onccologie a spus că acest cat impresionează în special prin vârsta pacientului, dar şi prin complexitatea diagnosticului.

“Persoanele tinere care ajung impresionează întotdeauna cel mai mult. Avem un pacient cu un cancer testicular, cu metastaze retroperitoniale pulmonare, cu răspuns relativ bun din punct de vedere al diseminărilor pulmonare. Acum s-ar fi impus o operaţie, dar refuză bolnavul. Noi îl monitorizăm imagistic şi biologic, discutăm cu el, încercăm să îl convingem. El a fost dirijat la noi de către urolog, era în stadiu avansat, probabil nu şi-a dat seama. Probabi a avut o tumoră la un testicul, nu s-a prezentat în timp util, între timp tumora a diseminat fără ca pacientul să realizeze despre ce este vorba şi în momentul diagnosticului s-au constatat toate celelalte. A fost şi este un caz impresionant. Din fericire, este într-un moment cu răspuns parţial", a spus medicul Tereza Cojocaru.

Aceasta speră că într-un final tânărul va accepta operaţia.

“Ar trebui deschis şi intraoperator s-ar putea constata dacă s-ar putea scoate sau nu acea tumoră care s-a micşorat considerabil în dimensiune în urma tratamentului. Refuză de frică, probabil", a completat şefa Secţiei de Oncologie de la Mavromati. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

Friday, 11 October 2024

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

Friday, 11 October 2024

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

Friday, 11 October 2024

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...