Cazul unei românce ucise pe trecerea de pietoni stârnește indignare în SUA

Cazul unei românce ucise pe trecerea de pietoni stârnește indignare în SUA
O româncă de 21 de ani a fost ucisă în New York în timp ce traversa regulamentar strada. Șoferul camionului de colectat deşeuri, aparținând Primăriei, nici măcar nu a încetinit după ce a lovit-o.

Cazul a stârnit furia americanilor, declansând o amplă campanie mediatică în numele victimelor accidentelor rutiere. Aceștia cer înăsprirea legislaţiei, o cercetare mai minuţioasă a accidentelor rutiere şi o sancţionare mai aspră a şoferilor responsabili.

Potrivit "New York Times", șoferul a fost identificat după câteva zile, dar este posibil să scape nepedepsit.

Roxana Sorina Buta a fost ucisă la finalul lunii mai, chiar pe trecerea de pietoni, în timp ce traversa strada pe culoarea verde a semaforului. Românca locuia în SUA de la 11 ani, când a emigrat împreună cu mama ei. Tânăra își dorea să devină actriță și jucase într-o piesă de teatru numită "Him" la un teatru din Greenwick Village.

"Era o fată foarte frumoasă, talentată și amuzantă. Aveam un potențial imens", a spus scenaristul și regizorul piesei în care a jucat românca.

După tragedie, prietenii tinerei au decis să protesteze. La locul accidentului, au menajat un memento, cu flori, fotografia româncei și un panou cu întreaga poveste.

Mama tinerei dorește să se facă dreptate pentru fiica ei. "Nimic nu o va aduce înapoi, dar am nevoie de dreptate. Era singura mea fiică, era totul pentru mine. În accidentul acela, șoferul ne-a omorât, de fapt, pe amândouă", a declarat Cristina Oprea pentru "Daily News".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
41

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
111

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
89

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...