Cazul de la Varfu Campului, analizat de o comisie comuna formata din reprezentanti ai judetelor Botosani si Suceava!

Cazul de la Varfu Campului, analizat de o comisie comuna formata din reprezentanti ai judetelor Botosani si Suceava!
Marti a avut loc la Instituţia Prefectului din judetul Suceava o întâlnire între prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, primarul comunei Hănţeşti, judeţul Suceava, primarul comunei Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani, şi cinci reprezentanţi ai locuitorilor din comuna Hănţeşti care deţin titluri de proprietate pe terenul din aflat în litigiu de pe teritoriul administrativ al comunei Vârfu Câmpului.

La şedinţă au mai participat reprezentanţi ai Oficiilor de Cadastru din cele două judeţe, precum şi jurişti din compartimentele de fond funciar din Instituţiile Prefectului din judeţele Suceava şi Botoşani.

În cadrul discuţiilor s-au analizat mai multe documente, reieşind faptul că 376 de cetăţeni din judeţul Suceava deţin 236,31 ha pe raza teritorială a comunei Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani, în baza unor titluri emise de Comisia judeţeană de fond funciar Suceava. Din această suprafaţă, 186 ha teren fac obiectul unui litigiu, deja cunoscut de opinia publică, fiind revendicat de 286 cetăţeni din comuna Hânţeşti. Pe terenul respectiv au fost puşi ulterior în posesie, în baza Legii 1/2000, alte zece persoane care au formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate pe teritoriul administrativ al judeţului Botoşani, terenul fiind la ora actuală deja intrat în circuitul civil (vandut altor persoane), informează un comunicat remis redcaţiei de Institutia Prefectului Botosani.

La solicitarea cetăţenilor şi pentru asigurarea transparenţei, s-a hotărât reverificarea documentelor care au stat la baza punerii în posesie a celor zece cetăţeni care au formulat cerere de reconstituirea a dreptului de proprietate pe teritoriul administrativ a judeţului Botoşani. Reverificarea documentelor va fi făcută de o comisie comună, formată din reprezentanţi ai Instituţiilor Prefectului din judeţele Suceava şi Botoşani, ai ADS Suceava şi Botoşani şi ai Oficiilor de Cadastru din cele două judeţe.



Comisia îşi va desfăşura activitatea în perioada 24-26 noiembrie 2010, urmând ca vineri, 26 noiembrie, să prezinte raportul cu cele constatate, iar luni, 29 noiembrie 2010, Prefectul judeţului Suceava va avea o nouă întâlnire cu primarul comunei Hănţeşti şi cu reprezentanţii locuitorilor din Hănţeşti, în care se vor stabili măsurile ulterioare ce vor trebui luate pentru rezolvarea litigiului.

"Trebuie căutate soluţii pentru a rezolva această situaţie şi pentru a evita conflicte de genul celor care deja au avut loc. E cert că problemele nu vor putea fi clarificate foarte repede, însă în nici un caz forţa nu e o cale pentru a tranşa situaţia. Toată lumea trebuie să aibă răbdare, pentru că vom studia foarte atent speţa şi dacă nu vom avea, noi prefecţii, competenţă pentru a da soluţiile definitive, măcar vom identifica paşii legali de urmat în acest caz. Noi ne vom da toată străduinţa", a declarat la finele întâlnirii prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman. 


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
341

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
491

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
609

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...