Cati bani vor castiga angajatii MAI disponibilizati!

Cati bani vor castiga angajatii MAI disponibilizati!
Politistii si jandarmii disponibilizati vor primi un ajutor financiar in cuantum de 50-60% din salariul de baza, in functie de vechimea avuta. La Politia de Frontiera si la Jandarmeria Botosani, aproape 20 de persoane disponibilizate se afla si la aceasta data in concediu medical. In schimb, numarul celor care au solicitat ajutorul financiar este foarte mic.

Astfel, se va acorda un procent de 50% din salariul functiei de baza, la o vechime efectiva cuprinsa intre 1 si 5 ani; 55% din salariul functiei de baza, la vechime efectiva cuprinsa intre 5 si 15 ani inclusiv; 60% din salariul functiei de baza, la o vechime efectiva de peste 15 ani.

Acest ajutor se acorda pentru o perioada cuprinsa intre sase luni si un an.

In toata aceasta perioada, personalul disponibilizat din structurile Ministerului Administratiei si Internelor va fi luat in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca.

"Persoanele care au fost puse la dispozitie trebuie sa vina sa faca raport, in vederea obtinerii acestui ajutor financiar. Pana acum doua persoane au venit si au depus astfel de rapoarte", a declarat plt. maj. Dan Izotov, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi.

La nivelul judetului Botosani, cele mai multe disponibilizari au fost facute la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera si la Inspectoratul Judetean de Jandarmi.

Astfel, de la Politia de Frontiera au fost pusi la dispozitie, dupa ce au obtinut punctaje slabe la testare, 40 de angajati. 13 dintre acestia se afla in concediu medical.

La Jandarmi au fost disponibilizati 17 angajati, dintre care 5 sunt si la aceasta data in concediu medical.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
229

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
215

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
313

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...