Avem locuri de munca, nu avem oameni dornici de munca, crede primarul Catalin Flutur!

Avem locuri de munca, nu avem oameni dornici de munca, crede primarul Catalin Flutur!

 CATALIN FLUTUR, primarul municipiului Botosani  

Primarul Catalin Flutur sustine ca una dintre problemele cu care se confrunta agentii economici botosaneni este lipsa fortei de munca. Din acest motiv, acestia se vad nevoiti sa apeleze la oameni din afara municipiului, care vin sa munceasca chiar si de la zeci de kilometri distanta.

Edilul-sef al municipiului sustine ca locuri de munca sunt suficiente, insa multi s-au obisnuit cu ajutoarele sociale oferite de stat, iar atunci cand li se ofera posibilitatea de a se integra in campul muncii refuza.

"La lucrarile de constructii care sunt in oras am ajuns sa lucram cu cei de la Penitenciar si cerem si sa avem lucrari de foarte mare calitate, cand noi nu gasim oameni sa sape un sant. Sunt locuri de munca, de ce nu se duc sa se angajeze? Toata lumea vine si cere negatie, AJOFM le spune sa merga sa munceasca si ei se duc si spun sa le dea negatie. Este grav ce se intampla in momentul de fata, cum legi importante cum este legea asistentei sociale nu reuseste sa treaca de un for legislativ, de Senat, pe tot felul de motive. Lumea este obisnuita cu asistenta sociala. Dam asistenta sociala la cei care sunt convins ca pot sa munceasca si este si mare discutie, pentru ca daca am mai strange surubul, adica sa primeasca o forma de asistenta sociala doar ala care merita... E mare batalie pe posturile de sofer sau paznic undeva, sa doarma noaptea si ziua sa mai facem ceva", a spus primarul Catalin Flutur.

Edilul-sef al municipiului a mai spus ca salariile mici pe care le invoca cei carora li se ofera un loc de munca nu sunt un motiv de a refuza, in conditiile in care sunt chiar angajati ai Primariei care lucreaza pe lefuri de doar cateva sute de lei pe luna.

"Astea sunt salariile. E mai bine sa stau sa astept ce? Nimeni nu o sa aiba sa dea bani mai multi daca noi nu facem productie", a adaugat primarul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
31

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
40

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
63

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...