Câteva zile de linişte pentru bătrânii de la Truşeşti

Câteva zile de linişte pentru bătrânii de la Truşeşti
Consiliul Local Truşeşti va organiza de îndată o şedinţă extraordinară în care să transfere de urgenţă banii alocaţi de Consiliul Judeţean în şedinţa de luni pentru plata datoriilor Căminului pentru Persoane Vârstnice de la Truşeşti.
 
Aleşii judeţului au aprobat alocarea, din fondul de rezervă a judeţului, a sumei de 108.620 de lei. În timpul şedinţei, Gheorghe Vâzdoagă l-a întrebat pe directorul căminului, Gheorghe Cîmpanu, cât timp îi vor ajunge banii alocaţi, iar răspunsul acestuia i-a surprins pe consilieri: "Să ne plătim datoriile şi pentru luna decembrie", a spus directorul căminului.

Altfel spus, de la 1 ianuarie, soarta căminului în care vieţuiesc 55 de bătrâni singuri pe lume şi lucrează 25 de persoane este incertă. Viceprimarul de Truşeşti, Petru Ailenei, speră însă că se vor găsi soluţii de finanţare printr-un program guvernamental, aşa cum a fost şi până acum. "Imediat cum primim banii de la CJ, îi convocăm pe consilierii locali şi transferăm banii în conturile căminului pentru plata datoriilor", spune viceprimarul.


(Gheorghe Cîmpanu, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice)

 

Spune-ne opinia ta