Catalin Flutur despre alegerea primarului din primul tur: “Este o solutie foarte buna, reduce costurile cu campania electorala”

Catalin Flutur despre alegerea primarului din primul tur: “Este o solutie foarte buna, reduce costurile cu campania electorala”

 CATALIN FLUTUR  

Presedintele organizatiei judetene a PDL, Catalin Flutur, sustine ca modificarea Legii administratiei publice locale, care prevede alegerea primarului din primul tur, este o solutie buna.

Flutur spune ca una dintre consecintele modificarii modului de desfasurare al alegerilor este realizarea unei economii de fonduri.

“Legea 215, legea administratiei publice locale, a venit cu o precizare foarte clara. Primarii vor fi alesi din primul tur, la fel ca presedintele Consiliului Judetean, la fel ca si parlamentarii. Este o solutie foarte buna, pentru ca pana la urma urmei aliniaza toate tipurile de alegeri si mai mult decat atat, reduce costurile cu campania electorala in doua randuri de alegeri", a declarat Catalin Flutur, presedintele organizatiei judetene a PDL.

El sustine si ca, potrivit noilor modificari legislative, sedintele de Consiliu Local vor fi conduse de catre primar, nu ca pana acum, de consilierii locali.

“Sedintele de Consiliu Local vor fi conduse de primari, si nu de consilieri locali, prin rotatie. Eu spun ca este un lucru bun, pentru ca cele mai multe Hotarari de Consiliu Local sunt promovate de primari. De asemenea, primarul va avea drept de vot in Consiliul Local", a adaugat liderul democrat-liberalilor.

Despre sansele celor care se inscriu in cursa pentru functia de primar, la alegerile locale din 2012, Flutur a spus ca: “Primarii buni in functie, cei care si-au facut treaba, cei care au avut realizari, au o sansa in plus fata de contracandidati in aceasta ecuatie".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
86

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
202

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
49

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...