Atac informatic. Cum l-a "omorât" Antena 3 pe Traian Băsescu

Atac informatic. Cum l-a "omorât" Antena 3 pe Traian Băsescu
Mai multe adrese de email au primit un mesaj surprinzător de pe o adresă @antena3.ro şi care anunţa moartea preşedintelui Traian Băsescu într-un accident mortal. Antena 3 susţine că este victima unui atac informatic şi precizează că nu are nicio legătură cu acesta.

Şoc şi groază marca Antena 3. Preşedintele Traian Băsescu a murit într-un accident auto. Cel puţin aşa susţine un email primit sâmbătă de pe adresa noreply@antena3.ro. Mesajul e la fel de cutremurător: “Soc national! Traian Basescu este desfigurat dupa ciocnirea frontala a masinii prezindentiale cu un alt vehicul aflat in trafic. Imagini in premiera aici".

Acel “aici" înseamnă de fapt un fişier executabil pe care dacă ţineţi la siguranţa calculatorului dumneavoastră mai bine nu îl descărcaţi.

Antena 3 susţine că este victima unui atac informatic: “Un atac informatic afectează adresele de e-mail din România. Subiectul mailului surprinde prin gravitatea informaţiei, provocând primitorul să deschidă un link de unde se descarcă un virus executabil, nociv pentru computer. Pentru a da şi mai multă credibilitate informaţiei, autorii atacului au folosit numele postului de știri Antena 3 în denumirea adresei de la care pare primită ştirea, mai exact: "noreply@antena3.ro", adresă inexistentă".

Antena 3 afirmă că nu este implicată în vreun fel în această poveste: “Specificăm că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest atac informatic şi vă avertizăm să nu accesați link-ul, pentru a vă proteja calculatorul. Autorii acestui tip de atac informatic se folosesc de contexte politice specifice sau de evenimente tragice pentru a răspândi viruşi în masă. Destul de rare în România, la nivel mondial sunt frecvent utilizate. În octombrie 2010, într-un alt atac informatic la nivel naţional, un mail ce părea primit de la Ministerul de Finanțe informa privind așa-zise rambursări de impozite".

Reacţia Antenei 3 nu face referire la vreo plângere penală pe care televiziunea ar urma să o depună la adresa autorilor atacului informatic.

Sursa: Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
177

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
153

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
35

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...