Cascada care i-a cucerit pe botoșăneni și ghidul francez îndrăgostit de Bucovina. „Prima dată când văd aşa ceva!”

Dragostea pentru o româncă l-a făcut să ajungă în România, țară pe care nu și-a dorit să o mai părăsească. Acum le arată românilor frumusețile zonei în care trăiește.

În inima Bucovinei, Cascada Bursuc de la Sihăstria Putnei atrage turiştii cu frumuseţea ei, iar ghid în zonă este un francez cucerit iremediabil de România. Pentru a aduce şi mai mulţi vizitatori, autorităţile vor să amenajeze traseele care duc la căderea de apă spectaculoasă.

La 10 kilometri de Mănăstirea Putna, Cascada Bursuc îşi revarsă splendoarea. Căderea de 12 metri de apă încântă şi răcoreşte turiştii alungaţi de caniculă. Cel care cunoaşte toate secretele zonei este Pascal Garnier, un ghid francez stabilit la noi de mai bine de 20 de ani. Dragostea pentru o româncă s-a împletit cu dragostea pentru Bucovina. Cascada Bursuc e punctul culminant al traseului pe care îşi duce turiştii.

„Aici am ajuns cu 10 ani în urmă cu câţiva prieteni şi imediat mi-a făcut o impresie extraodinară. Nu doar cascada în sine, şi traseul până la ea. Am găsit un loc care ne încarcă într-un mod extrem de pozitiv”, declară pentru Stiri din Bucovina Pascal Garnier, ghid turistic.

În apropierea cascadei, simţi că poţi respira cu adevărat în aceste zile caniculare. Aici temperatura este ideală. Este răcoare, însă nu ar strica să aveţi la voi o pelerină sau o geacă. „În perioada turistică, cum este vara, cred că vin câteva zeci de turişti pe zi, poate chiar până la 100”, spune Pascal Garnier, ghid turistic.

Turiștii din Botoșani îndrăgostiți de Bucovina

Un grup de turişti din Botoşani se declară sedus definitiv de peisaje. „Prima dată când văd aşa ceva. Nu mă aşteptam să fie asemenea frumuseţe în mijlocul pădurii”, spune un turist. „Simt şi puţină frică, să nu vină ursul şi excitement. Chiar nu mă aşteptam să avem aşa cascadă frumoasă aici”, adaugă altcineva.

„Zona Bursucu se cheamă pentru că mai sus am avut un habitat de bursuci acum câţiva zeci de ani de zile şi oamenii locului au dat numele zonei. Pârâul se cheamă pârâul Bursucul”, a precizat Cezar Tulbure, purtător de cuvânt Direcția Silvică Suceava.

Cascada face parte din aria naturală protejată Obcinile Bucovinei, incluse în lista siturilor Natura 2000, de importanță comunitară.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...

Accident grav într-o comună din Botoșani, patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 09:08

Patru persoane, cu vârste între 59 și 66 de ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă dimineață, în localitatea Blândești. &...