Casa Sofian va primi bani pentru reablitare, a promis vicepremierul Liviu Dragnea-FOTO

Casa Sofian va primi bani pentru reablitare, a promis vicepremierul Liviu Dragnea-FOTO
Vicepremierul Liviu Dragnea a ajuns in jurul pranzului la Casa Sofian, din municipiul Botosani, unde a fost intampinat de IPS Teofan, alaturi de protopopul Lucian Leonte, dar si autoritati locale si parlamentarii PSD de Botosani.

Liviu Dragnea a venit la Botosani la invitatia Mitropolitului Moldovei si Bucovinei, care a dorit ca oficialul guvernamental sa vada in ce stare este unul dintre cele mai importante monumente istorice din Botosani, aflat intr-o avansata stare de degradare si in pericol de prabusire. 



De cum l-a vazut, IPS Teofan i-a spus vicepremierului Liviu Dragnea: "Va las cateva minute sa admirati acoperisul, apoi sa va coborati ochii pe ziduri si sa intuiti, domnule vicepremier, degradarea de la subsol".

Liviu Dragnea, insotit de fetele bisericesti si de autoritatile locale, a intrat si in interiorul Casei Sofian si a constatat ca cele prezentate se confirma, accentuand la randul sau faptul ca sunt necesare interventii de urgenta. IPS Teofan i-a explicat vicepremierului ca principala problema a cladirii este o ciuperca ce trebuie numaidecat combatuta.

La Botosani a venit si directorul Companiei Nationale de Investitii, Manuela Irina Patrascoiu. Dupa cele expuse de IPS Teofan, Liviu Dragnea a cerut sefei de la CNI ca, incepand chiar de maine, sa demareze toate procedurile in vederea alocarii de resurse financiare pentru lucrari de interventii la Casa Sofian.

"La Compania Nationala de Investitii, in prima urgenta, veti interveni la structura de rezistenta, la acoperis, la tratamentul biologic al ciupercii si la lucrari adiacente pentru consolidare. Patrimoniul cultural ne spune ceea ce suntem, este vorba de valorile noastre culturale, de traditii, de niste obiective deosebit de frumoase si este pacat sa nu fim in stare sa protejam ceea ce s-a facut acum cateva sute de ani. Vedem cat poate sa sustina din investitie si Mitropolia si autoritatile locale, si eu zic ca ducem proiectul la capat. CNI va declansa procedurile chiar de maine, si va lucra la documente. Trebuie intervenit imediat pentru ca timpul nu lucreaza in favoarea noastra", a declarat Liviu Dragnea.

"Vom aproba indicatorii tehnico-economici, valoarea investitiei, apoi vom demara procedurile", a declarat directoarea CNI, Manuela Irina Patrascoiu.

Liviu Dragnea si-a exprimat speranta ca nu vor fi depuse contestatii pentru ca in doua luni de zile sa poata incepe lucrarile.

"Abonatii la contestatii sa se abtina, pentru ca este vorba despre o situatie de urgenta", a spus Dragnea.

Valoarea investitiei se ridica la 3 milioane de euro, iar dupa finalizarea lucrarilor, cladirea va fi destinata unor activitati derulate de Mitropolia Moldovei si Bucovinei.  

 

 









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
15

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
31

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
386

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...