Casa Regala: Urmasii lui Carol Mircea nu sunt membri ai Familiei

Casa Regala: Urmasii lui Carol Mircea nu sunt membri ai Familiei
Casa Regala a Romaniei a precizat, marti seara, ca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul descendentei lui Mircea Grigore Lambrino nu creeaza drept dinastic.

Avand in vedere decizia referitoare la cererea adresata Curtii, de recunoastere a hotararii de la Lisabona asupra descendentei lui Mircea Grigore Lambrino din Regele Carol al II-lea, Casa Regala a Romaniei declara, intr-un comunicat de presa, ca "aceasta decizie nu creaza niciun drept dinastic si nici nu stabileste apartenenta persoanei sus-numite, astazi decedata, la Familia Regala".

"Aceasta este valabil si pentru descendentii sai, indiferent cine ar fi acestia", continua comunicatul.

Textul precizeaza ca "in pozitia sa de Sef al Familiei Regale a Romaniei, Majestatea Sa Regele Mihai I este singurul care se poate pronunta asupra chestiunilor dinastice. Mai mult, potrivit prevederilor Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, membrii Familiei Regale sunt:

- Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei;

- Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei;

- Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei;

- Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei;

- Alteta Sa Regala Principesa Elena a Romaniei;

- Alteta Sa Regala Principesa Irina a Romaniei;

- Alteta Sa Regala Principesa Sofia a Romaniei;

- Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei;

- Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei".

Comunicatul mai aminteste ca "nici Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, si nici fostii Sefi ai Familiei Regale a Romaniei - Regele Ferdinand I si Regele Carol al II-lea - nu au recunoscut sau acordat vreodata vreun titlu lui Mircea Grigore Lambrino sau descendentilor sai".

In acest caz, "folosirea, in orice context, public sau privat, a titlului de Principe al Romaniei sau a apelativului Alteta Regala ramane prerogativa exclusiva a membrilor Familiei Regale aratati mai sus".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
280

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
428

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
564

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...