Casa din Cernăuți a lui Aron Pumnul, în care a locuit şi Eminescu, îngrijită de români!

Mai mulți români din nordul Bucovinei s-au adunat în aceste zile la o mică „clacă” românească, reușind să curețe terenul din fața casei lui Aron Pumnul din Cernăuți.

Casa din Cernăuți a lui Aron Pumnul, în care a locuit şi Eminescu, îngrijită de români!

În casa lui Aron Pumnul din Cernăuți va fi amenajat un complex muzeal cu sprijinul României.

„S-a făcut ordine totală, s-a cosit iarba, s-au curățat copacii, s-a curățat vița de vie, care frumos umbrește pridvorul unde cândva a poposit Mihai Eminescu. S-au îndepărtat frunzele uscate de la copacii batrani, rugurile de mure și toate buruienele care împiedicau întrarea liberă pe poarta dinspre drum”, se arată într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, cei care au dat o mână de ajutor sunt prietenii Fundației Culturale de binefacere „Casa Limbii Române”, care nu au rămas indiferenți față de soarta și starea terenului viitorului muzeu „Mihai Eminescu”.

Casa din Cernăuţi a prefesorului Aron Pumnul, în care a locuit Mihai Eminescu, veche de aproximativ 200 de ani, situată pe strada Aron Pumnul nr. 19, este construită într-un autentic stil moldovenesc. De aproximativ 30 de ani, oamenii de cultură aşteaptă ca ea să găzduiască Muzeul „Mihai Eminescu”, scre infoprut.ro.

În anul 2021 s-a anunțat că aceasta va fi renovată după fotografii istorice, iar în interiorul ei se dorește crearea unui mic complex muzeal, cu magazin de suveniruri și cafenea culturală.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
754

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
357

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
100

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...