Cartierul nou de locuinţe, de pe Şoseaua Iaşului: "La sfârşitul lunii februarie vom şti câte apartamente vor fi alocate", spune primarul

Municipalitatea a prins în acest an în buget suma de 1 milion de lei pentru realizarea utilităţilor la cartierul de locuinţe ce urmează a fi construit pe Şoseaua Iaşului, pe terenurile preluate de la armată.

Primarul Ovidiu Portariuc are speranţa că, în urma discuţiilor pe care le-a purtat la Ministerul Dezvoltării, această investiţie va fi prinsă pe lista pentru finanţare.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 10 milioane de euro.

“Discutăm deocamdată de utilităţi, e vorba de aproximativ 1 milion de lei. Avem cererea noastră pentru prima fază de construcţie locuinţe, de 189 de locuinţe. Sperăm să primim răspunsul cât de curând. Există buget la nivel naţional şi îşi etapizează investiţiile, după care distribuie la nivel local. Undeva la sfârşitul lunii februarie vom şti şi câte apartamente vor fi alocate pe acea zonă. Eu am avut discuţii la Ministerul Dezvoltării şi am toate asigurările necesare că Botoşaniul va figura cu prioritate pe acele liste de investiţii şi nu numai cu locuinţele de pe Şoseaua Iaşului", a precizat primarul Ovidiu Portariuc.

În noul cartier de pe Şoseua Iaşului ar urma să fie construite 600 de locuințe P, P plus 1, P plus 2 şi P plus 3, cu o populaţie estimată de 2800 locuitori.

Vor fi locuinţe pentru tineri în regim de închiriere-360 unităţi, locuinţe sociale-100 unităţi, locuinţe de serviciu-100, locuinţe de necesitate pentru strămutarea chiriaşilor din clădirile revendicate-20 unităţi, iar locuinţe de necesitate 20 unităţi.

În cadrul ansamblului se va ridica și o grădiniţă cu program prelungit pentru patru grupe de copii și un centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice pentru circa 50 persoane.

În noul cartier de locuințe va fi o zonă de parcuri, complex sportiv şi recreere, alei şi pietonale, pistă pentru biciclete, terminal pentru transportul în comun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul Județean de Istorie din Botoșani a participat la vernisajul expoziției etnografice „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”...