Cărți date pe față la Spitalul Mavromati! “Sunt pacienți care cumpără medicamente!”, spune un medic

Cărți date pe față la Spitalul Mavromati! “Sunt pacienți care cumpără medicamente!”, spune un medic
Șefa unei secții a Spitalului Județean Mavromati a tras, miercuri, un semnal de alarmă și a făcut un apel la conducerea Consiliului Județean, aducând în atenție faptul că la nivelul spitalului sunt mari probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu medicamente.

Maria Brânză, șefa Secției Medicală II de la Spitalul Județean, recunoaște că sunt pacienți care merg și își cumpără din banii proprii medicamentele necesare pentru tratament, întrucât acestea nu se găsesc în farmacia spitalului.

"Vreau să apelez și la ajutorul domnului președinte al Consiliului Județean, poate ne ajută cumva cu suplimentarea finanțării spitalului pentru că avem dificultăți foarte mari în aprovizionarea cu medicamente și nu putem să facem față tratării afecțiunilor pe care le avem. Este foarte greu să tratezi un pacient fără să ai medicamente, uneori chiar cele uzuale, lipsesc constant din farmacia spitalului, sunt arierate neachitate, am înțeles că recent s-a primit o sumă destul de mare. De vreo două luni avem aceste probleme. Ce să facem? Își cumpără pacienții", a spus șefa Secției Medicală II.

Medicul Maria Brânză spune că este inadmisibilă o astfel de situație într-un spital de urgență, cum este Județeanul, spunând că a avut gărzi în care nu a avut un banal paracetamol pentru a-l da pacienților care ajungeau pe secția pe care aceasta o conduce. 

"Sunt mulți care nu au cu ce să își cumpere și este foarte neplăcut când îți vine o urgență și nu ai cum să cupezi o durere, o febră sau o urgență majoră, o alergie. Și nu e vorba de  medicamente foarte costisitoare, ci cele uzuale. Să vă dau un exemplu: o tabletă de paracetamol. Am avut gardă în care nu am avut un paracetamol comprimat sau o fiolă de algocalmin. Astfel de chestii mie mi se par inacceptabile. Trebuie să recunoaștem că avem probleme foarte serioase în acest sens și trebuie rezolvate cu concurență eventual și a Consiliului Județean, în custodia căruia este Spitalul Județean. Nu știu ce modalități ar trebui să găsim pentru cofinanțarea  spitalului", a mai spus medicul Maria Brânză.

Managerul Spitalului Județean, Corneliu Mihai, recunoaște că există sincope în aprovizionarea cu medicamente la nivelul unității, explicând și de ce s-a ajuns în această situație.

"Noi am făcut toate diligențele necesare, iar furnizorii au pus frână în livrarea la timp. Rău-platnici am fost. Primind această sumă de 7 milioane de lei să sperăm că nu vom mai avea probleme în viitor. Când am discutat cu furnizorii au motivat că suntem rău-platnici și nu mai au încredere să livreze. Primind suma de 7 milioane de lei eu sunt cu plățile la sfârșitul lunii august și sper să nu mai avem probleme din momentul de față cu frunizarea de medicamente și material sanitare", a afirmat Corneliu Mihai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
8

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
41

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
39

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...