Care este numarul Diavolului?

Care este numarul Diavolului?
Ordonanta pentru introducerea pasapoartelor biometrice a starnit cateva controverse: este numarul diavolului in noul document si este acesta un motiv pentru respingerea noilor acte?

Istoria numarului 666 dateaza din perioada domniei imparatului roman Nero, care a condus vestitul imperiu in primul secol de dupa Hristos.

Printre altele, imparatul roman numit era cunoscut pentru atitudinea anti-crestina si, dupa cum a scris istoricul Tacitus, a torturat si ucis numerosi crestini: unii au fost aruncati la fiare, altii rastigniti, iar altii unsi cu rasina si transformati in torte vii.

Pe vremea altui imparat anti-crestin, Domitian, Ioan era unul dintre prizonierii romanilor si a dorit sa ii avertizeze pe crestini despre pericolul care ii pastea. Asa a inventat numarul Fiarei, celebrul 666 (unii spun ca este 616), un fel de codificare in ebraica a numelui imparatului Nero.

616 sau 666

In alte traduceri ale Noului Testament, care include Evanghelia dupa Ioan, celebrul numar este 616, nu 666. Diferenta vine de la modul in care a fost transcrisa Evanghelia.

Cand scrierile in ebraica au fost traduse dupa alfabetul grecesc, s-a ajuns la numarul 666. Mai tarziu, cand aceleasi marturii au fost traduse cu alfabetul latin, s-a ajuns la 616.

In Apocalipsa lui Ioan, capitolul 13, versetele 16-18, se scrie: Va veni vremea cind cei mici si cei mari, cei bogati, ca si cei saraci, cei liberi si sclavii vor purta un semn pe mana dreapta sau pe frunte, pentru ca nimeni sa nu poata sa cumpere sau sa vanda daca nu are acest semn, adica numele fiarei sau numarul numelui fiarei. Cine are minte, sa vada ca numarul este 666 (sau 616)″.

Fiind vorba de Apocalipsa, rezultatele ar trebui cautate si astazi. S-a speculat ca "semnul" este prezent si pe codurile de bare.

Argumente bizare

Iata argumentatia. Orice cod de bare contine o succesiune de linii scurte si linii lungi. Sunt sase linii lungi, dispuse cate doua. Deci, codul de bare contine trei serii de cate doua linii. Si de aici, cu extra-argumentul ca demonstratia este pentru "cine are minte", se ajunge la celebrul 666.

Unii nu s-au multumit cu atat, si incearca sa demonstreze ca numarul Diavolului este din ce in ce mai prezent in societate. Spre exemplu, unii au spus ca daca imparti celebrul 666 la 212 (in grade Fahrenheit, punctul de fierbere al apei), obtii celebrul numar pi (3.1415...). Aici, se pune intrebarea: ce legatura are pi cu punctul de fierbere al apei? O alta varianta este celebrul OK facut cu mana, in care degetul mare si aratatorul formeaza un cerc, in timp ce restul de trei degete sunt ridicate, dar curbate.

Un alt exemplu este moneda euro, unde alternanta de stele si linii ar duce la celebrul 666. Si exemplele continua la nesfarsit. Alte numere ale diavolului In cricketul australian, 87 este considerat numarul diavolului si doar pentru simplul motiv ca echipa este la 13 puncte de marcarea a 100 de puncte.

Unii se tem asa de mult de numarul 13, incat il dezvolta in numarul diavolului. Fobia la 13 poarta numele de triskaidekaphobia (in greaca, tris inseamna trei, iar deka - 10). Despre numele binelui se stiu prea putine. Ar putea fi 555, deoarece cuvantul Cristos este folosit de tot atatea ori in Noul Testament.

sursa: evz

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
74

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
103

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
164

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...