Caracatita tutunului ilicit a pus stapanire pe Piata Centrala din Botosani!

Agentii comunitari efectueaza zilnic actiuni de combatere a comertului ilicit cu tigari in alte locuri decat cele special amenajate. Cele mai multe tigari de contrabanda provin din Republica Moldova.

Caracatita tutunului ilicit a pus stapanire pe Piata Centrala, alimentand astfel un fenomen ce a luat o deosebita amploare si tinde sa se agraveze in cazul in care, pe fondul masurilor anticriza, pretul tigarilor va fi majorat.

Imaginile surprinse de cele 45 de camere de luat vederi instalate in zona fierbinte in care comerciantii isi desfasoara activitatea au condus la concluzia ca aceleasi persoane, desi sanctionate zilnic, persista in abordarea practicilor ilegale, transmit reprezentantii Politiei Comunitare Botosani.

In pofida sanctiunilor aplicate de organele de ordine, comerciantii isi continua activitatea ilicita fara a achita niciuna dintre amenzile contraventionale. Banii nu mai trec prin filtrul impozitarii si accizarii, asa cum se intampla in mod normal, in circuitul legal. I

n plus, muncitorii de pe strazi sunt chiar asistati social, odata ce se sustrag impozitarii, intrand in nota discordanta cu acei contribuabili de buna credinta.

Printre comerciantii care isi executa zilnic munca sunt Marian C., Silvia R., Petronela R., Dumitrel A.

Vanzatorii nu au niciodata asupra lor mai mult de 10 pachete netimbrate, grosul marfii fiind depozitat in alte zone din imediata apropiere a punctului de vanzare, astfel ca organele de ordine confisca doar cateva pachete de tigari, pe care acestia le au asupra lor.

Controalele organelor de ordine, care si-au dat mana in atingerea scopului comun de eradicare a comertului ilicit de tigari, s-au intensificat in ultima perioada. Incoltiti, comerciantii iliciti joaca ultima carte, conturandu-si imaginea de victime, contrazisa de realitatea activitatii contraventionale sustinute.

Este important ca botosanenii sa constientizeze ce preocupari daunatoare au acesti comercianti si impreuna sa eliminam ignoranta si sfidarea acestor modele de cetateni, a declarat directorul executiv adjunct al Politiei Comunitare, Ioan Onutu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...