Caracatita tutunului ilicit a pus stapanire pe Piata Centrala din Botosani!

Caracatita tutunului ilicit a pus stapanire pe Piata Centrala din Botosani!
Agentii comunitari efectueaza zilnic actiuni de combatere a comertului ilicit cu tigari in alte locuri decat cele special amenajate. Cele mai multe tigari de contrabanda provin din Republica Moldova.

Caracatita tutunului ilicit a pus stapanire pe Piata Centrala, alimentand astfel un fenomen ce a luat o deosebita amploare si tinde sa se agraveze in cazul in care, pe fondul masurilor anticriza, pretul tigarilor va fi majorat.

Imaginile surprinse de cele 45 de camere de luat vederi instalate in zona fierbinte in care comerciantii isi desfasoara activitatea au condus la concluzia ca aceleasi persoane, desi sanctionate zilnic, persista in abordarea practicilor ilegale, transmit reprezentantii Politiei Comunitare Botosani.

In pofida sanctiunilor aplicate de organele de ordine, comerciantii isi continua activitatea ilicita fara a achita niciuna dintre amenzile contraventionale. Banii nu mai trec prin filtrul impozitarii si accizarii, asa cum se intampla in mod normal, in circuitul legal. I

n plus, muncitorii de pe strazi sunt chiar asistati social, odata ce se sustrag impozitarii, intrand in nota discordanta cu acei contribuabili de buna credinta.

Printre comerciantii care isi executa zilnic munca sunt Marian C., Silvia R., Petronela R., Dumitrel A.

Vanzatorii nu au niciodata asupra lor mai mult de 10 pachete netimbrate, grosul marfii fiind depozitat in alte zone din imediata apropiere a punctului de vanzare, astfel ca organele de ordine confisca doar cateva pachete de tigari, pe care acestia le au asupra lor.

Controalele organelor de ordine, care si-au dat mana in atingerea scopului comun de eradicare a comertului ilicit de tigari, s-au intensificat in ultima perioada. Incoltiti, comerciantii iliciti joaca ultima carte, conturandu-si imaginea de victime, contrazisa de realitatea activitatii contraventionale sustinute.

Este important ca botosanenii sa constientizeze ce preocupari daunatoare au acesti comercianti si impreuna sa eliminam ignoranta si sfidarea acestor modele de cetateni, a declarat directorul executiv adjunct al Politiei Comunitare, Ioan Onutu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Ziua Națională a României", sărbătorită ”acolo unde se agață harta în cui”

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
219

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și de dărăbăneni, doar că ploaia rece și vremea mohorâtă au făcut ca numărul participanților la manifestări să fie mult sub a...

Tragerea la sorți EURO 2024. România a scăpat de Germania, Anglia și Spania

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
494

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European din GermaniaNaționala pregătită de Edi Iordănescu s-a aflat în urna a doua, după ce echipa noastră a bătut Elveția cu...

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea infracțiunilor în domeniul silvic

Sâmbătă, 2 Decembrie 2023
102

La data de 1 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică cu sprijinul celor din cadrul subunităților au acționat pentru prevenirea combaterea faptelor ilegale în do...