Candidați SURPRIZĂ pe lista PNL pentru parlamentare! Printre doritori, un cunoscut om de afaceri și un fost lider politic!
BOTOSANI

Candidați SURPRIZĂ pe lista PNL pentru parlamentare! Printre doritori, un cunoscut om de afaceri și un fost lider politic!
PNL a făcut publică lista cu cei 22 de liberali care și-au depus opțiunile de a candida în luna decembrie la alegerile parlamentare pentru un mandat de deputat sau senator.

Printre cei care își doresc să ajungă în Parlament se numără actualii parlamentari, dar au apărut și nume surpriză. Omul de afaceri Dumitru Balan, patronul societății Microbuzul, se numără printre cele 22 de persoane din cadrul PNL care vor să candideze, acesta fiind membru în partid de 20 de ani. O altă supriză este Ioan Domonco, care a devenit membru al PNL Dorohoi înainte de alegerile locale. Anterior acesta a mai făcut parte din PSD, și a condus și Filiala UNPR.

Pe listă nu se regăsește fostul președinte al Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu.

"Aceste opțiuni au fost făcute de colegi de ai noștri cu state mai vechi sau mai noi în partid, conform statutului. Eu le mulțumesc tuturor celor care și-au asumat această candidatură. Lista a fost deschisă pentru absolut toți colegii noștri, o parte au avut curajul să facă lucrul acesta. Sunt cei care au depus o opțiune scrisă pentru a figura pe listele de la parlamentare", a precizat Cătălin Flutur, președintele PNL Botoșani. 

Cei 12 candidați care se vor regăsi pe listele PNL vor fi stabiliți prin votul membrilor Consiliului Județean de Coordonare al PNL.

Lista liberalilor care vor în Parlament:

Viorel Grigoraș
Cristian Achiței
Sorin Cornilă
Corneliu Popescu
Costel Șoptică
Constantin Roman
Verginel Gireadă
Maricel Maxim

Cătălina Lupașu
Gabriel Alecsandru
Mariana Saucă
Radu Lebădă
Adrian Poclid
Radu Constantin Aslan
Stelică Iacob Strugaru
Eduard Cozminschi
Ionică Nechifor
Andreea Suhăreanu
Dumitru Balan
Constantin Bursuc
Ioan Domonco

Cătălin Rotundu. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
23

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
41

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
47

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...