Când Statele Unite o iau razna: Elev ARESTAT pentru că arunca avioane de hârtie

Tot mai multe şcoli americane sunt protejate prin prezenţa poliţiştilor. Copiii sunt arestaţi pentru tot felul de prostioare. Un elev a fost arestat pentru că arunca avioane de hârtie, altul pentru că nu şi-a adunat firimiturile risipite pe podeaua cantinei.

În urma repetatelor arestari ale elevilor americane pentru tot felul de delicte bizare, chiar şi procurorul general al SUA s-a ridicat împotriva legii mult prea stricte a poliţiei în şcolile americane.

Sarah Bustamantes, o elevă de 12 ani din Austin, Texas, a fost arestată după ce s-a parfumat prea mult în sala de clasă. Fata a făcut asta deoarece colegii o tachinau, spunându-i că miroase urât.

Cum asta se întâmpla în sala de clasă, un profesor a chemat poliţia. Oamenii legii au luat-o pe fată din sala de clasă, au acuzat-o pentru acest delict şi ea a apărut ulterior în instanţă.

În 2010, circa 300.000 de elevi au fost acuzaţi de aşa-numite "delicte de clasă C", scrie The Guardian, într-un amplu articol în care analizează absurdităţile legii privitoare la "poliţia şcolii". Unii dintre elevii acuzaţi de aceste infracţiuni au chiar şi şase ani.

Un astfel de delict, dacă poate fi numit astfel, ar fi fost rezolvat acum câţiva ani cu un telefon părinte-profesor. Însă, acum, o lege spune că poliţistul trebuie să intervină pentru orice abatere de la regulile şcolii.

De la intrarea în vigoare a legii, au apărut zeci de cazuri ciudate, de elevi arestaţi pentru că au întârziat la oră sau după ce au aruncat avioane de hârtie în sala de clasă. Alţii au făcut ore în serviciul comunităţii sau şi-au pus părinţii la plată după ce au refuzat să îşi cureţe mizeria din cantină sau au scos "zgomote inexplicabile".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Ciobotariu, după ce a pierdut în fața clujenilor: ”Asta le-am reproșat la pauză!” (Galerie foto)

astăzi, 21:07

Botoșănenii au deschis scorul în minutul 4 prin Bodișteanu, însă cele două formații au intrat la egalitate la cabine, în urma reușitei lui Cristea. Miranyan, în minutul ...

Garda de Mediu: Amenzi usturătoare pentru botoșănenii care incendiază deșeurile! (foto)

astăzi, 20:15

Este vorba despre alte tipuri de deșeuri decât cele menajere, care nu au fost preluate de operatorul de salubrizare. Producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri (persoane fizice ...

Lucrări de reabilitare a drumurilor locale, desfășurate cu succes într-o comună din Botoșani!

astăzi, 19:30

Procesul de modernizare și dezvoltare înaintează cu pași repezi în comuna Prăjeni. Proiectul de modernizare demarat în vara acestui an este de natură a asigura accesul facil și...