Cand prea mult `TU` imbolnaveste. 7 efecte secundare ale unui temperament coleric

Cand prea mult `TU` imbolnaveste. 7 efecte secundare ale unui temperament coleric
Starile psihologice ne afecteaza sanatatea. Iata care sunt cele mai pregnante efecte negative ale unui temperament coleric/irascibil!

In fiecare minut in care esti nervos ori irascibil nu faci altceva decat sa pierzi 60 de secunde de fericire. Temperamentul irascibil/coleric pe care nu il poti controla este doar o forma de a te elibera de frustrari. Totusi, printr-o astfel de stare psihologica, organismul tau poate fi afectat nu doar la nivel psihic, ci si fizic. Un temperament irascibil/coleric poate cauza stres ce duce, inevitabil, la probleme de sanatate.

Iata cateva efecte negative ale unui temperament coleric/irascibil:
 
1. Probleme de sanatate la stomac.


Da, asa este. Daca ai un temperament coleric/irascibil poti cu usurinta sa suferi de probleme de sanatate la stomac. Poti capata afectiuni precum indigestia ori constipatia. La fel, o stare de nervozitate poate da reflux gastric. Asadar, inainte sa mai ridici tonul la cineva si sa te enervezi, gandeste-te de doua ori! Iti poate salva sanatatea!
 
2. Probleme de sanatate la inima.


Starile constante de iritabilitate cauzeaza stres. La randul lor, starile de stres cauzeaza probleme de sanatate legate de cel mai important muschi al corpului, inima. De fapt, oamenii de stiinta deja au demonstrat faptul ca persoanele ce nu isi pot stapani nervii au cele mai mari sanse sa sufere un atac de cord. Pentru a preveni acest lucru, incearca sa te relaxezi prin metode simple de reducere a stresului.

3. Cresterea tensiunii arteriale.

Starile de nervozitate si un comportament coleric/irascibil sunt principalii factori ce cauzeaza o tensiune arteriala ridicata. Este foarte important sa iti mentii tensiunea arteriala in limite normale caci altfel poti avea numeroase probleme de sanatate mult mai greu de controlat.

4. Dureri de cap.
 
O persoana ce este mereu irascibila are mari sanse sa se confrunte cu dureri de cap constant. Un temperament coleric/irascibil cauzeaza cresterea tensiunii arteriale, iar acest lucru are drept consecinta insuportabilele dureri de cap. In situatiile in care nu reusesti sa iti controlezi temperamental insa nu vrei sa te enervezi, inspira si expira relaxat numarand de la 1 la 10 si invers. Chiar da rezultate!

5. Depresie usoara.
 
Uneori, un temperament coleric/irascibil poate cauza depresie, usoara ce-i drept. Starile de stres si de nervozitate sunt corelate intre ele, avand consecinte neplacute asupra sanatatii noastre. Indicat este, pentru a evita usoara depresie, sa inveti sa te calmezi in situatiile stresante si sa practici exercitii de relaxare sau chiar yoga. Trebuie sa fii constient de faptul ca o stare de depresie are efecte negative asupra organismului in general, nu doar asupra psihicului.

6. Atacuri de panica.

Oamenii cu un temperament coleric/irascibil sufera deseori si de anxietate. Se streseaza foarte mult pentru lucruri minore si chiar se enerveaza din cauza lor. Acest comportament le afecteaza starea psihica, ei putand sa ajunga sa experimenteze atacuri de panica.
 
7. Alte probleme de sanatate.
 
Un temperament coleric/irascibil este adesea insotit de stari de stres si cauzeaza numeroase suferinte unui organism sanatos. Astfel, sistemul nostru imunitar poate fi afectat in mod negativ. Cuvantul cheie pentru a-l proteja este CONTROLUL.


Daca si tu ai un temperament coleric/irascibil, gandeste-te ca efectele sale pot avea consecinte majore. Tine stresul sub control si incearca sa te relaxezi mai mult.

Sursa: Garbo

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
119

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
366

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
67

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...