Cand diavolul a dat faliment

Cand diavolul a dat faliment
O legenda veche spune ca Diavolul a dat faliment. Creditorii i-au luat toate armele si tehnicile pe care le folosea ca sa manipuleze oamenii dar i-au dat voie sa-si pastreze o singura arma din toate.  Legenda spune ca arma pe care Diavolul a ales sa o pastreze a fost negativismul. Intrebat fiind de ce prefera aceasta unealta mai mult decat alta raspunsul a fost:

"Pentru ca e singura arma care reuseste sa doboare un om atunci cand toate celelalte au esuat. Lasa-ma sa introduc putin negativism in mintea unui om si deja e al meu. Negativismul mi-a adus mai multi oameni decat toate celelalte arme adunate la un loc".

Unul din cei mai mari exploratori ai lumii a fost intrebat care descoperire i-a placut cel mai mult. Raspunsul lui a fost: "Pe locul 1 la mare distanta de toate celelalte este sa stau intr-un balansoar de lemn cu o cana de ceai in mana si sa-mi explorez gandurile si ideile care imi trec prin cap".

Gandurile si ideile ofera satisfactie mentala, mancarea, bautura, sexul, banii..etc ofera satisfactie materiala.

Sunt doua tipuri de ganduri. Gandurile pozitive sunt creative. Gandurile negative sunt distructive.

Gandurile si emotiile negative ca: furia, gelozia, invidia, ingrijorarea, incapatanarea, critica, ura, descurajarea dispar instantaneu atunci cand apar gandurile si emotiile pozitive ca dragostea, increderea, respectul, aprecierea, optimismul, curajul, loialitatea, bucuria, implinirea.

Gandurile pozitive sunt bazate pe intelegerea si convingerea ca lucrurile vor merge bine si ca mereu poti gasi solutii. Gandurile negative se bazeaza pe ignoranta, lene si indoiala.

Confrunta problemele cu ganduri pozitive si solutiile incep deja sa se iveasca.

Mintea ta e un suport pentru gandurile care trec prin ea. Gandurile pozitive sunt curentul.  Gandurile negative sunt rezistenta. Renunta la gandurile negative, la inhibitii, la critica si la prejudecatile care te tin pe loc. Sanatatea ta, fericirea ta, pacea interioara, abilitatea de a realiza lucruri remarcabile sunt infranate de toate gandurile negative pe care le tii in tine sau le dezvolti.

Elibereaza-te de toate restrictiile si prejudecatile care te tin pe loc. Deschide-te pentru ce e mai bun. Asteapta-te la ce e mai bun, si ofera ce e mai bun din tine. Bucura-te de ceea ce ti se intampla in fiecare zi.

Cand ceva pare ca nu merge cum trebuie, in loc sa te descurajezi priveste inainte cu optimism, pune-ti energia in miscare si gaseste o solutie. Pentru ca lucrurile nu se vor rezolva niciodata de la sine.

succesdublu.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
115

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
465

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
177

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...