Campionatul Naţional de Cros - Etapa Finală 2016, Botoşani - Galerie FOTO

Campionatul Naţional de Cros - Etapa Finală 2016, Botoşani - Galerie FOTO
Federaţia Română de Atletism a organizat sâmbătă, 9 aprilie, în cadrul natural din frumosul perimetru al Complexului Rediu din Botoşani, Etapa Finală a Concursului Naţional de Cros.

La startul concursului cu probe de la 1000 la 6000 de metri au participat copii şi juniori veniţi din toată ţara. Organizatorii, Federaţia Română de Atletism, Primăria Municipiului Botoşani, Inspectoratul Judeţean Şcolar Botoşani, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Botoşani, Asociaţia Judeţeană de Atletism Botoşani, Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Clubul Sportiv Şcolar Botoşani, Clubul Sportiv Botoşani, participanţii şi susţinătorii s-au putut bucura de o zi minunată, zona Complexului Hotel & Restaurant Rediu fiind una bine aleasă pentru un astfel de concurs.



“Este un eveniment deosebit pentru oraşul Botoşani, pentru judeţul Botoşani deoarece Federaţia a stabilit anul acesta că finala Campionatului Naţional de Cross să se desfăşoare la Botoşani şi de aceea ne-am străduit să facem din această competiţie un eveniment reuşit. Sunt veniţi copii din toate judeţele ţării, aproape 600 de concurenţi. Sunt sosiţi şi de joi seară o parte din ei, majoritatea au venit vineri, s-au cazat în toate unităţile de cazare din Botoşani, hoteluri şi pensiuni, fiind totodată şi un lucru benefic pentru economia oraşului Botoşani. Timpul ţine cu noi, avem parte de o zi frumoasă, cu soare, pentru că noi am mai organizat şi în alţi ani finale de cros, pe deal la Cornişa şi am avut parte de ploi, lapoviţă şi chiar ninsoare. În schimb, anul acesta este o zi splendidă pentru concurs şi mai ales şi locaţia este deosebită, a fost apreciată de toţi profesorii din ţară, un loc minunat pentru cros şi sunt convins că vom avea şi în viitorii ani posibilitatea de a organiza la noi campionate naţionale, în acest sens chiar şi-au exprimat dorinţa anumite cluburi din ţară să vină să facă aici cantonamente. Pentru sportivii noştri botoşăneni, sperăm ca la sfârşit să urce pe podium, le ţinem pumnii. Liceul cu Program Sportiv Botoşani participă cu un efectiv de 80 de copii, la toate categoriile. Avem la “Juniori 3 şi la “Copii participanţi foarte buni, chiar campioni naţionali la probele de pistă şi suntem convinşi că vor urca pe podium şi aici. a ţinut să precizeze pentru Ştiri Botoşani Prof. Ioan Huncă, director al L.P.S. Botoşani şi Preşedinte al Comisiei de Organizare.




Pe lângă Comisia de Organizare, formată din :
Preşedinte: Prof. Ioan Huncă
Preşedinte de Onoare: Primar Portariuc Ovidiu
Vicepreşedinţi: Inspector Şcolar General Prof. Mihaela Hunca – I.S.J. Botoşani, Radu Humelnicu – Director D.J.S.T. Botoşani, Prof. Constantin Nacu – Director C.S.S. Botoşani, Mia Roată – Director C.S. Botoşani
Director de concurs: Prof. Constantin Nacu – Director C.S.S. Botoşani
Membri: Prof. Ionuţ Anisie – Inspector Şcolar Ed. Fizică – I.S.J. Botoşani, Cont.Şef. Anişoara Iacobita, Prof. Iolanda Vieru, Prof. Laura Cojocariu, Prof. Mihaela Ungureanu, Prof. Florin Melinte, Prof. Ionuţ Zachiu, Prof. Constantin Galit, Prof. Mighiu Dan, Prof. Radu Anghel, printre cei prezenţi la eveniment a fost şi Zsolt Gyongyossy, nimeni altul decât soţul şi fostul antrenor al multiplei campioane internaţionale la atletism, Gabriela Szabo.



Zsolt Gyongyossy este unul dintre cei mai mari specialişti în atletism din lume şi s-a arătat realmente impresionat şi crede cu tărie că la Botoşani s-ar putea organiza chiar un Campionat European de Cros: “Eu nu vin prima dată aici, mă simt foarte bine la Botoşani, sunt oameni primitori, oameni care ştiu ceea ce înseamnă sportul, atletismul în special, am mai fost aici de mai multe ori, am prins ediţiile anterioare sus pe deal (Nr.Red. Cornişa), acolo au fost condiţii mult mai vitrege din cauza timpului, dar aici este ideal şi eu sunt ferm convins că puteţi aduce şi un Campionat European aici, dacă punem cu toţii umărul şi sunt ferm convins că are o echipa foarte bună domnul director (Nr. Red. Prof. Ioan Huncă), eu zic că putem aduce Europenele de Cros liniştiţi: Iaşiul cu aeroportul este foarte aproape, la fel şi Suceava, eu stau cu placere la orice oră la dispoziţie pentru lobby, pentru a deschide anumite uşi şi pe plan internaţional, să nu uităm că avem pe cineva acolo la Biroul Executiv al Union European Athletics, o avem pe Gabi Szabo, care negreşit va ajuta. În lumea actuală a atletismului românesc sunt mari probleme, strategia şi politica Federaţiei Române de Atletism sunt dezastruoase din simplu fapt că acest număr de participanti a fost în primele ediţii, dar trebuia să fie dublu, triplu. Cu câţiva ani în urmă aveam peste o mie, acum este lipsă de strategie, lipsă de viziune, lipsă de promovare a atletismului pe care o vom simţi peste patru - cinci ani. Biroul Executiv, Consiliul Federal, nu văd o strategie care să lucreze pentru a creşte şi a aduce la suprafaţă valorile. Este o problemă mare iar situaţia este şi mai gravă deoarece preşedintele federaţiei Române de Atletism propune scoaterea probei de Cros la Olimpiada şcolară, gimnazială. Este deja ori o distrugere voită ori cine îl sfătuieşte îl sfătuieşte prost, dar să scoţi proba elementară a selecţiei din atletism este una dintre cele mai mari greşeli." 

Rezultatele Etapei Finale:

Juniori II:
  1. Garcea Adrian (CS Pandurii Tg.Jiu)
  2. Herman Peter Daniel (CSS Medias)
  3. Raducan Ionut Marian (LPS I.B.Soter Buzau)
Juniori II – Echipe:
  1. CSS Medias
  2. CSM Dorna
  3. CS Pandurii Tg.Jiu
Junioare II:
  1. Bota Denisa Alexandra (Cetate Deva)
  2. Olenici Angela Veronica (LPS Suceava)
  3. Ciherean Florentina (CSM Bistrita)
Junioare II – Echipe:
  1. LPS Botosani
  2. CSS Caransebes, CSM Resita
  3. CSS Blaj, ACS Ludus
Juniori III:
  1. Rus Daniel Gheorghe (LPS Bistrita)
  2. Fleser George Antonio (LPS Alba Iulia)
  3. Sterea Andrei (CSM Danubiu TL)
Juniori III – Echipe:
  1. CSM Danubiu TL
  2. CSS Sighisoara,CSS Sighis
  3. LPS Botosani
Junioare III:
  1. Constantin Paula Iulia (CS Orasenesc Vol)
  2. Spiridon Georgiana (LPS Iasi)
  3. Serban Claudia Nicoleta (CS Orasenesc Vol)
Junioare III – Echipe:
  1. LPS Pt. Neamt,CS Ceahlaul
  2. LPS Botosani
  3. LPS Vaslui
Copii I:
  1. Chiran Gabriel Gelu (CSS Targoviste)
  2. Dan Raul Manuel (CN Sp.Cetate Deva)
  3. Nisioiu Cosmin Constant (CSM Suceava)
Copii I – Echipe:
  1. LPS Botosani
  2. CSM Dorna
  3. LPS I.B.Soter Buzau
Copile I:
  1. Sandu Andrada Elena (ACS Arena 2011)
  2. Olteanu Alexandra (CSM Pitesti)
  3. Ciuche Mioara Sorina (CSS Caransebes)
Copile I – Echipe:
  1. CSS Caransebes
  2. LPS Botosani
  3. CSS Hunedoara
Copii II:
  1. Paul Denis (CSM Cluj Napoca)
  2. Szederjessi Daniel (CSS Sighisoara)
  3. Kuti Aron Raul (CSS Sighisoara)
Copii II – Echipe:
  1. CSM Cluj Napoca
  2. CSS Caransebes
  3. CSS Medias
Copile II:
  1. Vaman Diana (CSM Suceava)
  2. Blanaru Maria Mirabela (LPS Vaslui)
  3. Cartas Bianca Elena (ACS Arena 2011)
Copile II – Echipe:
  1. CS Telecom-Petrom Slanic
  2. CSS Medias
  3. ACS Arena 2011
Copii III:
  1. Axentiev Robert Alexand (ACS Atletic Delta)
  2. Serban Alexandru Florin (CSS Caracal)
  3. Oprescu Petre Alin (CSS Lugoj)
Copii II – Echipe:
  1. CSS Medias
  2. LPS Botosani
  3. CSM Rm. Sarat
Copile III:
  1. Ciocoi Anca Teodora (ACS Atletic Delta)
  2. Antal Julia Emma (CSS Medias)
  3. Dragomir Antonia Renata (LPS Vaslui)
Copile III – Echipe:
  1. CSS Lugoj
  2. CSS Medias
  LPS Botosani





























 
 

 

Spune-ne opinia ta