Campion naţional în România, criminal în Italia!

Campion naţional în România, criminal în Italia!
Unul dintre cei mai talentați luptători de kickbox din România, de 11 ori campion național, a fost arestat în Italia, pe motiv că ar fi implicat în jefuirea și uciderea unui medic de 71 de ani.

Mihai Ionel Alexandru are 26 de ani, este din Bacău și este campion la kickbox. Timp de șapte ani, el a fost legitimat la Sport Club Municipal (SCM) Bacău. A fost premiat chiar de către primarul Romeo Stavarache, fiind printre primii zece sportivi ai clubului municipalității.

Cel care l-a antrenat, de la vârsta de 17 ani, antrenorul Gabriel Muntenașu, a rămas uimit când a fost întrebat despre situația fostului său elev. Știa doar că plecase în Italia, în urmă cu doi ani. "Era un băiat care aplana conflicte, nu se implica în ele. Și-a înterupt cariera, în anul 2013. În timp ce încerca să liniștească o dispută, a fost lovit rău la față. A ratat și Campionatul European din această cauză", a povestit Muntenașu, pentru Gazeta Românească.

Antrenorul a declarat pentru evz.ro că Ionel câștigase 11 titluri de campion național. "Era foarte talentat. A participat la mai multe concursuri internaționale. Dacă continua, după refacere, anul acesta îl scoteam campion mondial", susține antrenorul.

Omorât în bătaie, pentru bani!

Lucio Giacomoni, de 71 de ani, medic de familie pensionat, a fost ucis cu pumnii şi picioarele în vila sa din Mentana, la porţile Romei. Alarma la 112 a fost dată vineri, 23 ianuarie, în jurul miezului nopţii, de o tânără moldoveancă, care se afla alături de medic în momentul atacului.

Carabinierii l-au găsit pe Giacomoni prăbuşit în baie, cu vânătăi pe faţă. Medicul era foarte cunoscut în oraş şi în provincia Roma, şi nu numai ca medic. În 1997 candidase la funcţia de primar pe listele de centru-dreapta. Tată a şapte fii, Giacomoni divorţase de soţie şi trăia singur.

Trei români

Carabinierii au arestat la scurt timp trei români, acuzaţi de omor, jaf şi sechestrare de persoană: Daniel Vuduca, 24 de ani, Alexandru Ionel Mihai (26) şi Ovidiu Bicu (25). După o noapte de interogatorii, membrii bandei au mărturisit. În locuinţele celor trei au fost găsite unelte pentru dat spargeri şi obiecte sustrase victimei. Pentru arestarea lor, fundamentală a fost mărturia tinerei moldovence, de 23 de ani, care era în casă cu pensionarul.

Bandiţii erau convinşi că în casa medicului vor găsi 20.000 de euro. În seara de 23 ianuarie, membrii bandei s-au dus la locuinţa victimei şi au întrerupt curentul, pentru a-l face pe Giacomoni să iasă din casă. Când l-au văzut, Vuduca a fost primul care a sărit pe pensionar, urmat de ceilalţi. Victima nu a avut timp să reacţioneze. Răufăcătorii l-au bătut pe bărbatul de 71 de ani cu pumnii şi picioarele, pentru a spune unde sunt cei 20.000 de euro.

S-ar părea şi că cei trei, pentru a-l face să le spună unde ţine banii, i-au scufundat în mod repetat capul în apă. L-au bătut până l-au omorât. A fost găsit în baie cu faţa complet tumefiată.
După omor, jefuitorii au fugit cu 1.600 de euro, cu maşina victimei, un celular şi o tabletă. Românii au luat-o cu ei şi pe fata moldoveancă, lăsând-o apoi pe stradă. Tânăra a reuşit apoi să dea alarma. Pentru a induce în eroare anchetatorii, au abandonat maşina medicului, aruncând-o într-o râpă dintr-o pădure din Monterotondo. Alexandru Ionel Mihai a indicat unde poate fi găsită, mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă. „Este o perioadă plină de evenimente...” (foto)

astăzi, 15:44
71

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat miercuri o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întâlnirea de lucru au participat Comisar șef Cost...

(A) Anunț de interes public pentru locuitorii comunei Mihai Eminescu

astăzi, 15:40
64

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștință tuturor locuitorilor comunei că, potrivit art. 2, alin (2) lit. d) din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, primăria are obligația ca ...

(P) Vrei să găteşti mâncare gustoasă? Iată 7 trucuri pe care trebuie să le încerci

astăzi, 15:30
51

Mâncarea gustoasă şi aromată nu se găseşte doar la restaurante sau la fast-food, ci poate deveni parte din alimentaţia ta zilnică. Poţi să găteşti gustos acasă, indiferent de câ...