Campanu a gasit vinovatul in problema comasarii spitalelor din Botosani!

Senatorul independent Liviu Campanu considera ilegala decizia Ministerului Sanatatii de a comasa si a reorganiza unele unitati spitalicesti. Si asta deoarece, odata cu procesul de descentralizare, spitalele au trecut in subordinea autoritatilor locale, motiv pentru care toate deciziile privind soarta unitatilor spitalicesti trebuie luate acum de catre Consiliile Locale si Consiliul Judetean.

Campanu spune ca acest aspect este foarte clar prevazut si de legislatia in vigoare in domeniul sanatatii, facand referire la un articol de lege care mentioneaza ca: "spitalele publice se infiinteaza si se desfiinteaza prin Hotarare de Guvern, initiata de Ministerul Sanatatii Publice, cu avizul Consiliului Local, respectiv Consiliului Judetean, dupa caz".

Cat priveste situatia de la nivel local, Campanu a gasit si un vinovat, in persoana presedintelui Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac.

"Ceea ce se intampla cu spitalele din Botosani este vina pasivitatii presedintelui Consiliului Judetean. Din punctul meu de vedere, ceea ce se intampla cu unitatile spitalicesti este absolut ilegal. Niciun spital din judetul Botosani nu a mai ramas in subordinea Ministerului Sanatatii, motiv pentru care Ministerul nu poate decide sub nicio forma cu privire la comasare, reorganizare, reprofilare, este doar decizia autoritatilor locale. Suntem in situatia in care un nebun iese intr-o conferinta de presa si spune ca trebuie sa inchidem 200 de spitale, dupa care o gramada de destepti se chinuie sa vada cum poate sa faca ca visul nebunului sa devina realitate", a declarat senatorul Liviu Campanu.

Senatorul susitne ca nu vede nicio logica ca Spitalul de la Darabani, care este la 80 de kilometri de Botosani, sa fie transformat in sectie a Spitalului Judetean, iat spitalul de la Trusesti, care a fost dotat in urma cu trei ani cu aparatura de radiologie de ultima generatie, sa fie transformat acum in camin de batrani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
331

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
497

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
937

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...