Campania celor doi candidati pentru conducerea sindicatului "Impact", asemeni unei campanii electorale!

Campania celor doi candidati pentru conducerea sindicatului "Impact", asemeni unei campanii electorale!

Marius Orosanu, presedintele Sindicatului Impact

Saptamana aceasta este saptamana de foc pentru cei doi candidati, care aspira la postul de presedinte al Sindicatului "Impact".

Desi initial era vorba de trei candidati, in cele din urma au ramas doar doi candidati, respectiv Nicolae Macovei, seful Serviciului de Evaluare Complexa a Persoanelor Adulte cu Handicap, si Marius Pohoata, seful Complexului de Servicii pentru Copiii cu Dizabilitati "Sfantul Spiridon". George Bursuc, consilier la Serviciul de Evaluare, Stabilirea Drepturilor si Facilitati pentru Adulti, a fost cel de-al treilea candidat care si-a retras dosarul pentru functia de presedinte si a optat pentru un post de secretar executiv.

Pentru postul de prim-vicepresedinte s-a inscris un singur candidat, Sebastian Lemni, consilier in cadrul Complexului de Servicii Comunitare destinat Protectiei Copilului, pentru postul de vicepresedinte s-a inscris tot o singura persoana, Brandusa Budeanu, asistent maternal profesionist, iar pentru cele trei posturi de secretar executiv s-au inscris patru persoane, Anna Maria Anghel, psihopedagog la Complexul de Servicii pentru Copiii cu Dizabilitati "Sfantul Spiridon", Maria Ionita, instructor de educatie in cadrul aceluiasi centru, Gabriela Onofrei, asistent medical de la Centrul de Primire a Minorului in Regim de Urgenta, si George Bursuc, consilier la Serviciul de Evaluare, Stabilirea Drepturilor si Facilitati pentru Adulti.

Pentru a putea accede in postul pentru care au optat, toti candidatii trebuie sa obtina macar 50% plus un vot din totatul voturilor exprimate de cei 339 de membri de sindicat cu drept de vot, care sunt asteptati sa participe sambata.

Conform celor declarate de actualul presedintele al sindicatului "Impact", Marius Orosanu, cei doi candidati pentru functia de presedinte sunt in campanie, mergand prin foarte multe centre pentru a discuta cu membrii de sindicat, mediatizandu-si astfel principalele obiective de care se vor ocupa daca vor fi alesi in conducerea sindicatului, unul dintre ei facand inclusiv promisiuni care, potrivit lui Orosanu, nu pot fi acoperite in totalitate, fiind o comparatie chiar cu promisiunile politicienilor din campaniile electorale.

"Ambii candidati in aceasta saptamana sunt foarte activi, in cadrul campaniei de mediatizare a principalelor obiective, in situatia in care vor ocupa functia de presedinte al sindicatului Impact, inclusiv prin vizite prin centrele din judet. Ambii candidati sunt intr-o campanie dupa toate regulile, chiar si a promisiunilor facute membrilor, cu o mai mare sau mai mica acoperire, de exemplu ca ar oferi ajutoare sociale, ajutoare de boala. Pana acum sindicatul nu a practicat acest gen de recompense individuale, pentru ca toti membrii de sindicat sunt tratati unitar, indiferent ca un membru este muncitor necalificat iar altul este sef de serviciu. E o abordare noua la sindicatul Impact, care poate sa aiba succes sau nu", a declarat Marius Orosanu, presedintele Sindicatului "Impact".

Sambata, in ziua alegerilor din interiorul sindicatului, aproape o ora va fi o dezbatere intre cei doi candidati, moderata de actualul presedinte, in care cei doi candidati se vor prezenta si isi vor adresa intrebari unul altuia.

Presedintele celor 1.270 de membri ai Sindicatului "Impact" ales sambata va trebuie sa dea un raspuns, daca doreste sa ramana salariatul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si sa faca munca sindicala in timpul liber sau va alege sa se suspende din functia de la Directie si sa-si desfasoare activitatea numai pentru sindicat.

In urma alegerilor de sambata, va fi incheiata practic activitatea de zece ani a lui Marius Orosanu la conducerea sindicatului "Impact", incepand o alta activitate, in functia de presedinte la "Cartel Alfa".

"Ma asteptam sa am o stare de disconfort si din punct de vedere sentimental, fata de activitata pe care am avut-o. Orice sfarsit poate fi un alt inceput pentru o alta echipa, pentru mine o alta activitate. E foarte interesant ca cei doi candidati au filosofii diferite fata de conducerea sindicatului si membrii sindicatului vor putea sa opteze intre doua filosofii diferite", a precizat Marius Orosanu.

Sindicatul "Impact" le-a propus celor doi candidati un fond de campanie, de pana la 500 lei pentru fiecare, de transport sau de multiplicare de documente, insa ambii candidati au refuzat si au decis ca fiecare sa-si faca campania prin forte proprii.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
254

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
280

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1111

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...