Campania Alerta rapire copil!

Inspectoratul General al Poliţiei Române a lansat campania "Alertă Răpire Copil" pentru  informarea cetăţenilor privind implementarea în România a mecanismului de alertă publică în cazul răpirii unui copil.

Iniţiatorii acestui proiect sunt Poliţia Română, Ministerul Public şi Centrul pentru copii dispăruţi şi exploataţi sexual – FOCUS.

În România răpirile de copii nu reprezintă un fenomen, însă autorităţile trebuie să fie pregătite pentru a gestiona eficient orice astfel de caz, mecanismul bazându-se pe implicarea tuturor cetăţenilor care pot ajuta cu informaţii autorităţile, acest demers având un important rol social, demonstrând simţ civic şi implicare.

Obiectivele campaniei vizează informarea cetăţenilor despre existenţa sistemului şi determinarea acestora de a se implica în soluţionarea cazurilor aduse în atenţia publicului precum şi a specialiştilor din instituţiile publice sau organizaţiile neguvernamentale despre existenţa acestei aplicaţii.

La nivelul IPJ Botoşani a fost elaborat Planul de acţiune care vizează derularea unor activităţi prin implicarea directă a ofiţerilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Relaţii publice.

Mesajele campaniei vor fi susţinute prin difuzarea spoturilor audio – video la posturile locale de radio şi tv precum şi utilizarea altor medii de informare cum ar fi panourile publicitare electronice. Responsabilii de proiect vor participa la emisiuni tv fiind abordată problematica răpirilor de copii şi a dispariţiilor care ar putea face obiectul mecanismului.

De asemenea, vor fi derulate activităţi de informare a cetăţenilor în scopul dezvoltării simţului civic în situaţii cu impact social deosebit, prin distribuirea materialelor de susţinere ale campaniei (afişe şi fly-ere) în zone publice deschise, cu predilecţie către publicul ţintă.

 

IPJ BOTOŞANI
Compartimentul De Analiză Şi Prevenire A Criminalităţii


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Te plimbi prin parc? Atenție la păsările ocrotite de lege. Ce facem cu un ciuf de pădure căzut din cuib! (Foto, Video)

astăzi, 11:26
26

În perioada primăverii, când puii de ciuf încep primele lecții de zbor, se întâmplă des ca aceștia să cadă pe pământ.Uneori se rănesc, astfel că este n...

Programul complet pentru Zilele Municipiului Botoșani, când urcă pe scenă Carla`s Dreams și Ștefan Bănică!

astăzi, 11:18
113

Deschiderea oficială a evenimentului are loc pe 9 mai, începând cu ora 18:00. Botoșănenii și nu doar se pot bucura de street food, parc de distracții și muzică în aer lib...

Au început pregătirile pentru a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari la Botoșani!

astăzi, 10:52
66

În perioada 10 – 12 mai, pe Pietonalul „Unirii” din Botoșani are loc cea de-a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Evenimentul este organizat de Centrul Jude...