Camera Deputatilor a aprobat tacit eliminarea incompatibilitatii intre functia de rector si cea de parlamentar

Camera Deputatilor a aprobat tacit eliminarea incompatibilitatii intre functia de rector si cea de parlamentar
Proiectul de lege prin care se propune eliminarea incompatibilitatii intre functia de rector si cea de parlamentar a fost aprobat luni de Camera Deputatilor, prin adoptare tacita.
 
Presedintele de sedinta Viorel Hrebenciuc a anuntat luni ca in cazul propunerii legislative privind completarea Legii nr.1/2011 privind educatia nationala "termenul pentru dezbatere si vot final a fost depasit, astfel ca propunerea legislativa se considera adoptata".
 
Proiectul a ajuns la Camera Deputatilor in 14 mai 2012, astfel ca data la care se implineste termenul constitutional pentru dezbatere si vot final a fost 27 iunie 2012, a explicat Hrebenciuc.
 
Propunerea legislativa ii are ca initiatori pe deputatii Mircia Giurgiu (independent), Tudor Chiuariu (PUNR) si Petru Movila (PDL). Cei trei propun ca din legea educatiei sa fie eliminata interdictia de a ocupa functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului pentru persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica.
 
Comisia juridica a propus, cu unanimitate de voturi, respingerea propunerii legislative, precizand ca "modificarile nu se justifica si creeaza o situatie de ambiguitate legislativa".
 
"In urma dezbaterilor, Comisia juridica, de disciplina si imunitati a hotarat, cu unanimitate de voturi, avizarea negativa a propunerii legislative intrucat eliminarea alin.(3) al art.215 din Legea nr.1/2011 privind educatia nationala ar conduce tocmai la suprimarea motivatiei pentru care se propune abrogarea acestuia, deoarece, prin solutia legislativa propusa, cele doua functii, respectiv functia de conducere sau de demnitate publica, vor putea fi detinute de aceeasi persoana, nemaiexistand incompatibilitate intre ele, in timp ce in prezent, potrivit normelor legale in vigoare, cele doua functii nu pot fi detinute de aceeasi persoana", explica Comisia juridica, in raportul citat.
 
Proiectul va fi trimis la Senat, care este camera decizionala in acest caz.

Sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
25

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
62

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
293

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...